Szórakozás

Légből kapott feltételezések gerjesztették az utóbbi idők legmeghatározóbb celebviszályát

24.hu
24.hu
Hosszú ideje gyűlő feszültség robbant ki az elmúlt hetekben Selena Gomez és Hailey Bieber, jobban mondva a két híresség követőtábora között. Az egész onnan indult, hogy évekkel ezelőtt Justin Bieber szakított az egyikükkel, és rövid időn belül feleségül vette a másikat. Noha a történetben szereplő három személynek – állításuk szerint – sikerült már túllépni ezen, egyes rajongók a mai napig nem tudják kiheverni a dolgot. Február közepén egy szikra elég volt ahhoz, hogy elinduljon az utóbbi időszak legnagyobb sztárdrámája, amiben eléggé egyenlőtlenek voltak a viszonyok: a többség Selena Gomez mellett állt ki, Hailey Bieberre pedig példátlan gyűlöletcunami zúdult. Cikkünkben összefoglaljuk, hogyan mérgesedett és fajulhatott el ennyire a két fél közti rivalizálás.

A hollywoodi sztárvilágban nem nehéz közös pontot találni két híresség között: Selena Gomez színész-énekesnő és Hailey Bieber (születési nevén Baldwin) modell esetében kétségkívül a legerősebb összekötő kapocs az énekes Justin Bieber, akivel mindketten romantikus kapcsolatba kerültek életük egy pontján.

Gomez 2009-ben találkozott először a kanadai popsztárral, aki saját bevallása szerint mindig is rajongott az egykori Disney-sztárért. Bár az énekesnő eleinte azt mondta, számára Bieber olyan, mintha a kisöccse lenne, rövid időn belül randizni kezdtek. Párosuk gyorsan a tiniközönség kedvencévé vált,

ők lettek a Z-generáció Brangelinája: a Jelena közös névvel hivatkoztak rájuk.

JB Lacroix / WireImage / Getty Images Selena Gomez és Justin Bieber 2011-ben.

Két A-listás sztár lévén a rajongóik és az újságírók minden lépésüket árgus szemekkel figyelték, ami közel sem bizonyult könnyű feladatnak, az elkövetkezendő nyolc évben ugyanis tipikus se veled, se nélküled típusú párkapcsolatban voltak egymással. Egyik átmeneti szakításuk idején az énekes pár hónapra összejött Stephen Baldwin lányával, majd a Gomez-Bieber románc 2018-ban bekövetkezett végleges felbomlása után hamar újra összemelegedtek, olyannyira, hogy egy hónap múlva már jegyben jártak. Még abban az évben hivatalosan összeházasodtak, a világraszóló lagzit pedig egy esztendővel később tartották meg szeretteik körében. A boldogan éltek, míg meg nem haltak helyett azonban a történet itt nem ér véget.

Valós vagy kreált viszály?

Az elmúlt években időről időre terítékre került a Selena Gomez és Hailey Bieber közötti állítólagos viszály, aminek egyértelmű bizonyítékai nincsenek, azt legfőképp a szembe állított felek megszállott fanatikusai szítják. Ilyen szempontból Gomez nagyobb hátországgal rendelkezik, aminek több lehetséges magyarázata is van: egyrészt régebb óta van reflektorfényben, másrészt le is tett valamit az asztalra, elég, ha csak filmszerepeinek számára és jelentős diszkográfiájára gondolunk. Ráadásul ő a legnépszerűbb nő az Instagramon, jelenleg 412 milliós a követőtábora, szemben Hailey Bieber 49,5 millió követőjével. Utóbbi hátrányára válhat még, hogy bár sok mindenbe belekóstolt, nehéz meghatározni, pontosan mivel is foglalkozik. Nepo baby-ként, vagyis híres család szülöttjeként nem kiérdemelte, hanem örökölte a hírnevet; tevékenysége révén leginkább médiaszemélyiségként definiálható, egyik legfőbb ismérve, hogy ő Justin Bieber felesége.

A rajongótáborok régóta tartó összefeszülése ellenére a két nő sosem adta jelét bármiféle féltékenykedésnek, nem hogy annak, hogy ősellenségek lennének. Azonban sokáig arra sem tettek konkrét lépéseket, hogy pontot tegyenek a találgatások végére a köztük lévő kapcsolatot illetően. Ez valamilyen szinten érthető is, hiszen mindketten mással voltak elfoglalva az elmúlt években.

  • Selena Gomez tovább építette karrierjét a film és a zene területén, a pandémia idején főzőműsort indított, illetve Rare Beauty néven sminktermékeket dobott piacra. 2022-ben dokumentumfilmben vallott arról, hogyan küzdött meg a hírnévvel, valamint fizikai és mentális betegségeivel (az énekesnőnél korábban lupuszt és bipoláris zavart diagnosztizáltak).
  • Hailey Bieber amellett, hogy élvezte a házas élet minden előnyét és hátrányát, az üzleti életbe is belekóstolt azzal, hogy Gomezhez hasonlóan saját szépségmárkát hozott létre, és szintén főzős videók gyártásába kezdett. Tavaly egészségügyi gondjai akadtak: márciusban vérrögöt találtak az agyában, ősszel pedig arról számolt be, hogy alma méretű ciszta van a petefészkében.

Bieber tavaly jutott el arra a pontra, hogy reagáljon egy olyan kérdésre, ami régóta bökte a Jelena-fanok csőrét. Egy interjúban válaszolt a feltevésre, miszerint annak idején „ellopta” a férjét Gomeztől. Azt mondta, nem vall rá, hogy mások párkapcsolatába belezavarjon, nem is volt átfedés a két románc között, és nincs harag köztük az énekesnővel. A következő hónapban először pózolt együtt Gomezzel egy eseményen. Egymást átkarolva mosolyogtak a kamerába, amit sokan úgy vettek, ez a végső cáfolat arra, hogy ellentét lenne köztük. A viszonylagos béke idén év elejéig tartott, amikor is minden eddiginél erőteljesebben lángolt fel a Gomez-Bieber konfliktus.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

E! News (@enews) által megosztott bejegyzés

Szemöldökök harca

Az egész egy ártatlannak tűnő TikTok-videóval indult, amiben Hailey Bieber Kendall Jennerrel és egy másik barátnőjével bohóckodik. Egy virális hanganyag szövegére tátogtak, amiben a következő hangzik el: „Nem mondom, hogy megérdemelte, de Isten időzítése mindig tökéletes.” Bieber hamarosan törölte a videót, miután a rajongók azt kezdték találgatni, hogy azzal vajon Selena Gomezen élcelődnek-e kárörvendően, az énekesnő ugyanis pár nappal azelőtt róla készült bikinis fotók miatt kapott testszégyenítő megjegyzéseket az interneten. Ez azért is lett volna különösen kegyetlen a részükről, mert Gomez régebben nyilatkozott arról, hogy a betegsége miatt szedett gyógyszerek durva mellékhatásokkal járnak, ami miatt gyakran ingadozik a súlya.

Hailey Bieber később azt állította, nem Gomezre utalt a hanggal.

Soha nem kommentálom az efféle dolgokat, de csak annyi történt, hogy csajos estet tartottunk, és a móka kedvéért csináltunk egy random TikTokot. Nem volt konkrét címzettje.

Az énekesnő maga is hozzászólt egy, az esetről szóló bejegyzéshez a TikTokon.

Minden oké! Nem hagyom, hogy az ilyen dolgok elkeserítsenek. Legyetek kedvesek mindenkivel!

– írta kommentjében.

Mindez önmagában talán még nem indított volna lavinát, de egy hónappal később újabb, rajongók által feltételezett üzengetés kezdődött. Selena Gomez februárban arról posztolt, kissé elrontotta a szemöldök laminálását. Mindössze három órával később Kylie Jenner több, az internetezők által gyanúsnak kikiáltott Instagram-sztorit tett közzé, köztük egy olyan képernyőfotót, amit Hailey Bieberrel való videóhívása közben készített, és mindkettejüknek kiemelt szerepet kap a képen a szemöldöke. A kommentelők egy része felháborodásuknak adott hangot, mert meggyőződésük volt, hogy ezzel újfent Gomezt akarják piszkálni.

Jenner egy kommenttel próbálta tisztázni magát.

Ez túlzás, soha nem gúnyolódnék Selenán, nem is láttam a szemöldökös videóját! A semmiből csináltok ügyet. Az egész hülyeség

– fogalmazott. Gomez egyetértésének adott hangot, és azt írta, teljesen felesleges ezen rugózni. „Kylie rajongója vagyok” – tette hozzá.

A helyzet pikantériája, hogy ekkoriban Jenner rendelkezett több követővel az Instagramon, de a felhajtás miatt Gomez újra átvette tőle a vezetést, és azóta 24 millióval el is húzott.

Selena Gomez a szemöldökös incidens után nem sokkal bejelentette, hogy egy időre visszavonul a közösségi oldalaktól. Döntését azzal magyarázta, hogy 30 évesen már túl öreg az ilyesmihez.

A gyűlölethullámot a szeretetkampány sem tudta megállítani

Bár szereplői kissé a háttérbe vonultak, a balhé nem ült el egyhamar.

Selena Gomez rajongói mélyreható kutatómunkába kezdtek, régi információkat és felvételeket ástak elő, valóságos hadjáratot indítottak Hailey Bieber lejáratására.

A többi között 2011-ben íródott Twitter-posztjait hozták fel, melyek ékes bizonyítékai annak, hogy celebbé válása előtt bolondult Justin Bieberért és Selena Gomezért külön-külön, és a párosukat is imádta. Az egyik tweetjében például azt írta: „Nem érdekel, ki mit mond, Justin Bieber és Selena Gomez együtt a megtestesült tinédzserálom!”

Ezen kívül a közösségi média-felhasználók számos bizonyítékot gyűjtöttek arról, Hailey Bieber hogyan és miben másolja az énekesnőt évek óta. Szembetűnő hasonlóságokat véltek felfedezni az öltözködésükben, a tetoválásaikban, a nyilatkozataikban és az online műsoraikban is.

@magenta_media Is Hailey Bieber copying Selena Gomez? #selenagomez #haileybieber #justinbieber ♬ original sound - Magenta Media

Néhány héttel később Gomez visszatért a TikTokra egy sminkes videóval, a posztjához fűzött megjegyzésben pedig azt kérte követőitől, legyenek kedvesebbek egymással, és vegyék figyelembe mások mentális egészségét. „Én mindenkinek csak jót akarok” – fűzte hozzá, de a Hailey Bieberre zúduló népharagot ezzel nem sikerült megállítania: a gyűlölködés az online térből kilépve a való életben is egyre nagyobb méreteket öltött.

Justin Bieber egyik közelmúltbéli fellépésén a közönség a „Fuck Hailey Bieber” mondatot skandálta, ami szabad fordításban annyit tesz: Hailey Bieber baszódjon meg.

Egy hónappal a szemöldök-konfliktus után Selena Gomez megtörte a csendet: Instagram-történetében arra kérte rajongóit, hogy ne bántsák a modellt, aki egyébként a botrány kirobbanása után több mint egymillió követőt veszített, miközben Gomez instagramos követőtábora 10,5 millió új rajongóval bővült.

„Hailey Bieber megkeresett, és tudatta velem, hogy halálos fenyegetéseket kap és gyűlölködő negativitás árad felé. Ez nem az, amit én képviselek. Senkinek sem szabadna gyűlöletet vagy zaklatást tapasztalnia. Mindig is a kedvesség mellett álltam ki, és nagyon szeretném, ha ez az egész véget érne” – írta az énekesnő egy szív emoji kíséretében.

Nem sokkal később Hailey Bieber is reflektált a kiírásra, és köszöntet mondott az énekesnőnek a posztjáért: „Szeretném megköszönni Selenának, hogy felszólalt az érdekemben. A közelmúltban többször beszélgettünk arról, hogyan tudnánk véget vetni a kettőnkről kialakul narratívának. Az elmúlt időszak nagyon nehéz volt minden érintett számára, és emberek milliói olyan mértékű gyűlöletet látnak bele ebbe az egészbe, ami rendkívül káros. A közösségi média egy csodálatos módja a kapcsolatteremtésnek és a közösségépítésnek, de az ilyen pillanatok megosztottságot keltenek, ahelyett, hogy összehoznák az embereket. A dolgokat mindig ki lehet ragadni a kontextusukból, vagy másként értelmezni, mint ami az eredeti szándéka volt. Mindannyiunknak jobban meg kell fontolnia, mit posztolunk és mit mondunk, és ez ugyanúgy igaz rám is. Úgy gondolom, végül a szeretet mindig erősebb lesz, mint a gyűlölet és a negativitás, és mindig van lehetőség arra, hogy több empátiával és együttérzéssel forduljunk egymás felé.”

A béke jeléül kölcsönösen bekövették egymást az Instagramon, Bieber még Gomez egy korábbi bejegyzését is lájkolta.

Mi jöhet még?

A nagyrészt rajongók által generált és fenntartott feszültség mostanra kicsit lecsillapodott, de nem lehet megjósolni, lesz-e még folytatása a jövőben. Eddig is elég volt egyetlen apróság – egy kontextusából kiragadott és szabadon értelmezett poszt-, interjú-, komment- vagy dalszövegrészlet – ahhoz, hogy a fanok elkezdjenek kombinálni és összeesküvés-elméleteket gyártani a vélt szerelmi háromszögről, és újra elinduljon a szurkálódás és a felek – legfőképpen Hailey Bieber – démonizálása az online térben.

Egészen elképesztő, milyen heves érzelmeket képesek kiváltani emberek tömegéből azok a teóriák, amik az elmúlt években elárasztották az internetet Baldwinnal kapcsolatban, pedig ha az ő szemszögéből nézzük a dolgokat, akkor csupán annyi a bűne, hogy feleségül ment a szerelméhez. Ráadásul ennek idén már öt éve lesz, mégis folyamatosan bizonygatnia kell az igazát az interneten.

Kevin Mazur / Getty Images for Roc Nation Justin Bieber és Hailey Bieber

Tavaly áprilisban egy TikTok-videóban fakadt ki.

Hagyjatok már békén engem! Én csak csinálom a kis dolgaimat, nem ártok senkinek, nem mondok semmit. Kérlek, hagyjatok békén! Elég idő telt már el, hogy végre békén hagyjatok. Őszintén kérlek titeket, ez az egyetlen vágyam: hagyjatok békén.

A 26 éves celeb nemrég Instagram-sztorijában azt írta, 2023-ban felnőtt élete eddigi legszomorúbb és legnehezebb pillanatait élte át.

Ami Justin Biebert illeti: bár a mostani viszályba nem szólt bele, korábban többször a védelmébe vette házastársát. 2019 márciusában például egy elég heves hangvételű bejegyzést tett közzé, amiben így fogalmazott:

Teljes mértékben szerettem és szeretem Selenát, mindig meglesz a helye a szívemben, de fülig szerelmes vagyok a feleségembe, és ő a legjobb dolog, ami valaha történt velem. Ez a válaszom az összes éretlen, beteg embernek, akik olyan bántó üzeneteket küldenek Hailey-nek, hogy »úgyis mindig visszamegy Selenához« vagy »Selena jobban illik hozzá«. Fogalmatok sincsen az életemről vagy arról, hogy mi a jó nekem! Hailey a feleségem, és pont. Ha ez nem tetszik, vagy nem támogatod, az azt jelenti, hogy engem sem támogatsz, és ha így van, akkor nem vagy sem igazi rajongó, sem pedig jó ember.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik