Szórakozás

A Fald fel Amerikát! egykori műsorvezetője majdnem belehalt egy fertőzésbe, ami a bajszától indult

Neilson Barnard / Getty Images / NYCWFF
Neilson Barnard / Getty Images / NYCWFF
Európában érte a baj.

Néhány éve már írtunk Adam Richman tévés személyiségről, aki sok évig vezette egymaga a Fald fel Amerikát! című evős műsorát. Richman a műsorban rendre annyi ételt tuszkolt magába, amit normális szervezet aligha bírna ki.

Kapcsolódó
Nem nyelte el a föld, viszont már nem zabál értelmetlenül sokat Adam Richman
A Fald fel Amerikát! című műsor itthon is nagy népszerűséggel futott a tévében. Ám a házigazda, Adam Richman utóbb eltűnt a szemek elől. Megnéztük, mi történt vele.

Richman most egy interjúban mesélt az életéről, hogy mi történt vele a műsor befejezését követően. Kiderült, hogy a jó dolgok mellett borzalmasak is, mert 2018-ban ellátogatott Zürichbe, ahol egy Michelin-csillagos eseményen volt jelenése. A bajszával akadtak gondok – írja a People.

Volt egy bajusztüszőm, ami úgy nézett ki, mint egy pattanás… és egyszerűen nem akart begyógyulni.

Orvoshoz fordult, de az állapota romlani kezdett: „Az ajkam végül feldagadt, nagyjából egy banánra hasonlított. Groteszk látvány volt”. A műsorvezetőt MRSA-baktérium fertőzéssel diagnosztizálták, aminél olykor az antibiotikumos kezelés is hiábavaló.

Képzeld el, hogy több mint 8000 kilométerre vagy az otthonodtól. Szerencsére voltak olyan anyagi lehetőségeim, hogy legalább anyám eljöhetett hozzám, de karanténba zártak.

Azt mondja, a fertőzés egy magas kockázatú területen volt az arcán, emiatt műtétre volt szükség, erős antibiotikum kúra mellett. Richman továbbra sem tudja, hol kapta el, de hálás, hogy életben maradt.

Az orvos szerint bárhonnan elkaphattam: vizespohár, szállodai törölköző, kézfogás utáni arcérintés. Bármi lehetett.

A baktériummal kapcsolatban így ír a házipatika.com:

„Az MRSA-t gyakran emlegetik a szuperbaktériumok között, mivel számos antibiotikumnak képes ellenállni. Legtöbb esetben csupán enyhe panaszokat okoz, sőt az is megeshet, hogy valaki csupán hordozza a mikrobát, de nem lesz beteg tőle. Ugyanakkor bizonyos esetekben akár életveszélyes szövődményekkel járhat az infekció, semmiképpen sem szabad tehát elbagatellizálni a problémát. Az amerikai járványügyi központ korábbi adatai szerint csak az Egyesült Államokban évente 9 ezer ember halálát idézi elő MRSA-fertőzés.”

Leggyakoribb tünetként a bőrön megjelenő apró, piros, pattanásra emlékeztető duzzanatok jellemzők, a bőr mélyebb rétegeiben azonban gyulladást okoz, ami megfelelő kezelés hiányában súlyosbodhat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik