Szórakozás

Újra találkozott édesanyjával a 11 éves kisfiú, aki egyedül menekült Ukrajnából

Facebook
Facebook
Hassan Pisecká ezer kilométert tett meg, mindössze egy kezére írt telefonszám alapján kellett megtalálnia Szlovákiában élő rokonait.

Ismét találkozhatott a családjával a 11 éves Hassan Pisecká. A kisfiú egyedül menekült az ukrajnai Zaporizzsjából a szlovák fővárosba, Pozsonyba. Több mint ezer kilométert tett meg, mindössze egy műanyag zacskó és egy útlevél volt nála. A kezére felírtak egy telefonszámot, hogy el tudja érni a Szlovákiában élő rokonait.

Édesanyja, Júlia Pisecká Zaporizzsjában maradt, hogy gondoskodjon idős és mozgásképtelen édesanyjáról.

Amikor a kisfiú elérte a szlovák határt, a hatóságok segítette neki, a telefonszám alapján felvették a kapcsolatot az országban élő rokonaival.

Elmondásuk szerint megdöbbentette őket a kisfiú „igazi hőshöz méltó mosolya, rettenthetetlensége és elszántsága”.

Időközben a fiú anyja, nagyanyja és a kutyájuk is útnak indultak, a héten pedig végre találkoztak a kisfiúval.

Az anya azt mondta, hogy nagyon megterhelő volt az út Ukrajnából, de muszáj volt megtenniük, hogy újra együtt legyen a család. A nő elmondta, hogy mindenüket elvesztették, ezért a nulláról kell kezdeniük az életüket, ennek ellenére nagyon boldog, hisz újra együtt van a családja.

Szeretnék köszönetet mondani a szlovák vámosoknak és önkénteseknek, akik gondoskodtak a fiamról és segítettek neki átjutni a határon

– mondta Pisecká, aki közölte azt is, hogy az önkéntesek meleg ruhát, ételt és innivalót adtak a fiának, valamint csomagoltak is neki az útra.

Hassan és családja már nem először kényszerült menekülni, pár éve Szíriából kellett eljönniük a háború miatt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik