Szórakozás koronavírus

A koronavírus legújabb áldozata: a melltartóviselés

A kijárási korlátozások miatt jelentősen nőtt azoknak a nőknek a száma, akik soha többet nem akarnak melltartót hordani.

A fiatal francia nők körében megötszöröződött a koronavírus-járvány alatt azoknak a száma, akik nem akarnak melltartót hordani – derült ki egy friss közvélemény-kutatás adataiból. Az Ifop francia közvélemény-kutató felmérése szerint a 25 évesnél fiatalabb nők majdnem húsz százaléka megy ki úgy az utcára, hogy nincsen rajta melltartó.

A felmérés szerint a szám a járvány miatt bevezetett kijárási korlátozások alatt nőtt ilyen magasra. Az összes korosztály körében megháromszorozódott azoknak a a nőknek a száma, akik a fiókban hagyják a melltartóikat, miután a járvány alatt megszokták, hogy nem vesznek fel melltartót.

Az Ifop egyik vezetője, Jean-Philippe Dubrulle az AFP francia hírügynökségnek elmondta, hogy az kijárási korlátozások jót tettek a melltartóellenes gyakorlatnak. A felmérés adatai szerint a nők többsége kényelmi szempontokkal indokolta a döntést, de sokan a nő szabadságjogok kifejezését látják a kérdéses ruhadarab elhagyásában.

Dubrulle elmondása szerint a kutatás arra jutott, hogy sokkal többen csatlakoznának a melltartómentes élethez, de félnek attól, hogy az utcán megszólnák őket, és szexuális zaklatásnak tennék ki magukat, ha melltartó nélkül hagynák el otthonaikat.

Szabadítsuk fel a melleket, de mi lesz velük utána?
Abban a hitben nőttünk fel, hogy a melltartó KELL. Utánajártunk, hogy ez igaz-e.

A kiemelt kép illusztráció. Fotó: Gettyimages

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik