Élet-Stílus

Gyerekméretű szivacsos melltartót talált egy üzletben: kiakadt az amerikai anya

Megdöbbent egy amerikai nő, amikor vásárlás közben gyerekméretű szivacsos melltartókat talált egy üzletben. Felháborodásának a Facebookon adott hangot, a bejegyzése alatt óriási vita alakult ki.

Angela Fellar egy divatüzletben vásárolgatott, amikor felfedezte a Calvin Klein S 6-6X méretű, szivacsos melltartóit. Lefotózta a ruhadarabot, majd „Szivacsos melltartó 6 éveseknek” címmel dühös bejegyzést tett közzé a Facebookon – írja az Upworthy.

Fellar szerint felháborító, hogy a divatcégek szexualizálni akarják a gyerekeket, és ahelyett, hogy hagynák őket boldogan felnőni, már kisgyermekkorukban felnőttet csinálnának belőlük. A nő azt találgatta, vajon kinek jutott eszébe szivacsos melltartót tervezni gyerekekre, akik még a szorzótáblát sem tanulták.

Fotó: Angela Fellar / Facebook

Bár sokan egyetértettek Fellerrel, volt, aki szerint a nő túl korán ítélkezett. Egy nő azt írta, a melltartókon szereplő szám nem azt jelenti, hogy 6 évesnek szánták, hanem azt, hogy a 6-os a mérete. Erre egy másik kommentelő azt felelte, hogy a gyerekmérteket mindig az életkor szerint határozzák meg, vagyis a 6-os méretet simán szánhatták 6 éveseknek. Valaki más azt írta a fotókon jól látszik, hogy azokat a pici melltartókat nem felnőtt nőkre tervezték. Egy újabb kommentelő viszont azt írta, hogy neki van egy nagyon vékony, 27 éves lánya, aki pont ekkora fehérneműt hord.

Az Upworthy szerint, bár a vita érthető, de felesleges. Attól függetlenül, hogy a Calvin Klein 6 évesekre tervezte-e a fotón látható fehérneműt, bőven vannak olyan márkák a piacon, melyek vállaltan kislányokra terveznek szivacsos melltartókat.

A portál elismeri, hogy a tudományos kutatások azt igazolják, hogy egyre korábbra tolódik a pubertás kezdete, de a hatévesek szexualizálását azért mégiscsak túlzásnak tartják.

Egy évvel korábban kezd nőni a lányok melle
Majdnem egy évvel korábban kezdődik a lányok serdülése az 1970-es évekhez képest.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik