Szórakozás

Neil deGrasse Tyson kiakadt a Jégvarázs 2 poszterén, mert tudományosan pontatlan

Ha az ember olyan realista drámát készít, mint a Jégvarázs 2, akkor illene figyelni a részletekre!

Neil deGrasse Tyson amerikai asztrofizikus a világ egyik leghíresebb tudományos koponyája, Cosmos című műsorának is köszönhetően, ugyanakkor hobbija mellette, hogy Twitteren filmeken szőrözik, hogy tudományosan nem pontosak, ami miatt rendszeresen ki is szokták figurázni követői. Most Twitteren éppen a Jégvarázs 2 kedvcsináló poszterébe kötött bele, mert a tudományosan nem akkurátus a hópehely a kezéből jeget lövő hercegnőről szóló fantasy rajzfilm promóciós anyagában.

Kedves Disney, pontosak voltatok első alkalommal. A vízkristályoknak szimmetrikus hexagon alakjuk van. Még mindig van pár hónapotok, hogy megjavítsátok a Jégvarázs 2 plakátját, hacsak a folytatás nem egy másik univerzumban játszódik, ahol a vízkristályokra más fizikai törvények vonatkoznak.

Mi támogatjuk a tudóst keresztesháborújában a mesefilm plakátjával szemben, ha az ember realista mesefilmet akar készíteni szuperképességekkel rendelkező hercegnőkről, akkor figyeljen jobban az ilyen fontos részletekre, hisz azt a plakátot még gyerekek is láthatják. Milyen rossz mintákat tanít nekik az ilyen a vízkristályok alakjáról?

Kiemelt kép: Lars Niki/Getty Images, IMAX

Ajánlott videó

Olvasói sztorik