Szórakozás

Egy főnök minden leendő munkavállalóval elvégezteti ezt a kávés tesztet, aki elbukik, nem kapja meg az állást

Aki megbukik, sajnos nem kapja meg az állást - írja a Mirror.

Trent Innes Ausztráliában, a XERO nevű vállalatnál dolgozik, ahol egy különleges kávés tesztet végeztetnek el a leendő dolgozókkal. A könyvelőprogramok fejlesztésével foglalkozó cégnél többlépcsős állásinterjúkat tartanak, amelyek során több készséget is tesztelnek, de egy valamiben más a XERO mint a többi cég: létezik egy kávés megmérettetés, amelyen ha elbukik a jelentkező, akkor nem kapják meg az állást.

Trent Innes, aki a cég egyik vezetője egy podcastban elmesélte, hogy az ő módszere, hogy a jelentkezőkkel tesznek egy sétát, amely során szándékosan érintik valamelyik konyhát.

Ekkor rendszerint kávéznak is. A sétát aztán szándékosan folytatják, majd mikor az interjú véget ér, Innes azt figyeli, hogy az illető az üres csészét vissza viszi-e a konyhába, vagy legalább megpróbálja-e. Innes szerint egy ilyen apróság sok dolgot elárul a jelentkezőről, de leginkább azt, hogy mennyire rendszerető, mennyire törődik a környezetével és a körülötte dolgozókkal. Innes azt is bevallotta, hogy akik megbuknak a teszten, azok úgynevezett feketelistára kerülnek, onnan lekerülni pedig nagyon nehéz, hacsak nem lehetetlen.

Ti mit gondoltok? A munkáltatónak joga van ehhez vagy ez már túl sok?

Ajánlott videó

Olvasói sztorik