Szórakozás

Nálunk Alföldi Róbert az Év embere

Elképesztő éven van túl a Nemzeti Színház egykori igazgatója.

A Hír24 olvasói szerint Alföldi Róbert az Év embere.

Pontokba szedve megmutatjuk a legfontosabb eseményeket a mentor életéből és ezekből kiderül, hogy 2013 valóban Alföldi éve volt. Igaz nem csak jó dolgok történtek vele.

Az X-Faktor

Tegnap Puzsér Róbert kifejtette, hogy mit gondol Alföldiről mentorként és a közélet szereplőjeként. A kritikus persze a tőle megszokott stílusban osztotta meg a véleményét, de azt valószínűleg senki sem vitatja, hogy az RTL-től nagyon jó húzás volt, hogy megkeresték az egykori színházigazgatót. Sokan ugyanis kíváncsiak voltak Alföldi kritikáira, hisz művészemberként hitelesnek tartották a véleményét.

Fotó: Ancsin Gábor

A Coming Out

Csáki Judit Alföldi színháza című könyvében a színész-rendező nyíltan beszél arról, hogy nincs rendben “családpolitikailag”.  “Erről a fejezetről azt gondoltam, hogy nem lesz benne a könyvben. Mert nem akarok ‘szenzációs’ fejezetet a Nemzetiről szóló könyvbe; semmi olyasmit, hogy “lám-lám, végre bevallja, pedig úgyis tudtuk.” Aztán ma, – 2013. május 23-án éjjel – minden máshogy van már. Először is: biztos vagyok benne, hogy nagyobb eséllyel maradhattam volna a Nemzeti igazgatója és folytathattam volna a munkát – nem állítom, hogy biztosan, csak nagyobb eséllyel –, ha rendben lennék “családpolitikailag”. Másodszor: néhány napja buzizta le Kerényi Imre valamikori színházrendező a Nemzeti Színház általam vezetett öt évét. És ez már sok. Maradjon csak a fejezet. Akkor is, ha sokan kárörvendve olvassák, hisz “lám-lám, ugye, megmondtuk”. Nem saját érintettségem okán jelentek meg meleg szereplők vagy erről szóló darabok a Nemzeti Színház műsorán. Ennél azért nagyobb léptékben gondolkodom az életről is és a színházról is” – mondta Alföldi Róbert, akit többször ért már támadás – eddig vélt – homoszexualitása miatt.

28 évesen ismerte meg az édesapját

Alföldi Róbert az X-Faktor élő adásában vallotta be, hogy 28 éves korában ismerte meg édesapját. A színész-rendező ezt egy olyan meghatározó élménynek tartja, amit szerinte mindenképpen át kell élni az életben. Mint ismert, a művészt és öccsét Szabolcsot édesanyja és nagymamája nevelte. Róbert édesapja egyébként Alföldi Albert, aki korábban MSZP-s politikus volt. Részletes írásunkat itt találod erről.

István, a király

Az István, a király újragondolása jócskán megosztotta nem csak a közvéleményt, de a sztárokat is. Sokan csak óvatosan fejtették ki a véleményüket Alföldi rendezésével kapcsolatban, míg mások markánsabban. Mindenképpen az év legvitatottabb előadása lett, amit ráadásul az RTL Klub is leadott.

Mephisto

Májusban a Mephisto-előadás volt Alföldi Róbert utolsó rendezése a Nemzeti Színházban. Alföldi akkor kifejtette, hogy a Mephistóval nem elköszönni akar. Azt sem szeretné, ha a szereplőkben konkrét személyekre ismerne a közönség, és az egészet aktuálpolitikailag lehetne értelmezni. Mint mondta, arra vállalkozik, hogy bemutassa, hova vezet, ha a politika belemászik a művészek életébe, és rossz választásra kényszeríti őket. Alföldit Vidnyánszky Attila váltotta a Nemzeti élén.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik