Szórakozás

István, a király: “Nem volt f*tyi és b*zulás”

Alaposan megosztotta a hazai sztárokat is Alföldi István, a királya.

Az Az István, a király újragondolása jócskán megosztotta nem csak a közvéleményt, de a sztárokat is. Sokan csak óvatosan fejtették ki a véleményüket, míg mások markánsabban. Az RTL Klub nézettsége viszont valószínűleg az egekbe szökött, a közvetítés joga pedig nyilván nem véletlen: Alföldi ugyanis nemsokára itt debütál az X-Faktorral.


Fotó: MTI/Kelemen Zoltán Gergely

Így értékelik közszereplőink az előadást és a televíziós közvetítést:

Sváby András:

„Csak ma hajnalban néztem meg felvételről. Mindenre fel voltam készülve. Az elején mondom tetszett, bár egy lakatlan szigetre nem vinném magammal a DVD-t. De az eredetit sem, és egyetlen Szörényi-Bródy művet sem. Profi rendezés Alfölditől, jó színészek, többnyire jó énekhangok és egy-két bravúros ötlet. Ezek jutottak eszembe, amíg néztem. Amitől leesett az állam, az a tévés közvetítés. Legalább 25-30 kamera és mindig azt mutatták, amit kellett. Egy premieren! Na, televíziós közvetítés az vérprofi volt. (Az is eszembe jutott még, hogy mit kapott volna a pofájára Alföldi, ha lett volna egy kis kereszténygyalázás, esetleg fütyi vagy buzulás a darabban, de nem volt, így most más fogást kell keresni.)”

Steiner Kristóf:

„Én sajnos nem láttam az új István, a királyt, így nem tudok beszállni a vitába, de nyomaszt, hogy nem adhatom hozzá a magamét a témához. Ezért aztán az ünnep alkalmából elneveztem Istvánnak ezt a sirályt. A többi már adta magát.”

Fotó: steiner Kristóf/ Facebook

Vujity Tvrtko:

„Az Alföldi Róbert rendezte István a királyt nézem a tévében. Tetszik nektek? Mi a véleményetek?”

Várkonyi Andrea:

„Érdekelne a véleményetek Alföldi Róbert újragondolásában az István a királyról. Én annak idején szegediként rengetegszer láttam a Szabadtérin, az előadásokon túl minden próbára belógtunk. Talán elfogult vagyok, talán az sem volt tökéletes, de itt túl sok minden zavart, túl sok dolog elvitte a figyelmem. És alapvetően azt gondolom, hogy ha egy rockoperát visznek színpadra, elsődlegesen mégiscsak az énektudás a fontos, ezt követi csak a színészi játék.”

D. Tóth Kriszta:

„István, a király – körömgomba krém reklámokkal. Isteni.”

Majd kicsivel később: „No, hát nekem annyi minden és annyi mindennek az ellenkezője eszembe jut ennek a darabnak a láttán, hogy most nem is megyek bele a részletekbe. Viszont eldöntöttem, hogy erről írom az eheti KK-t. Holnap olvashatjátok! De annak addig is örülök, hogy az egész Facebook egy színházi közvetítésről vitatkozik. Ez lenne a lényeg, nem igaz?”

Vágó István:

Na, akkor én is leírom: nekem nagyon tetszett. Ez korszerű, mai színház volt. És ami a legkínosabb sokaknak: valószínűleg történelmileg is hű. István a középkor legközepén teremtett – idegen segítséggel – államot, ez nem mehetett vérontás nélkül. Sok akkori hazafi tragédiájával együtt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik