Szórakozás

Puzsér: Alföldi elhitte, hogy ő a kultúra messiása

A végéhez közeledik az X-Faktor. Puzsér Róbert pedig egy kicsit sem fogta vissza magát és keményen beszólt a mentoroknak. Úgy gondolja, hogy a politika teljesen rátelepedett Alföldi személyére.

Ezen a héten Puzsér elmondta a véleményét az X-Faktor mentorairól, Szikorát királynak tartja, Tóth Gabit hiteltelennek, míg Gesztit egyenesen ízekre szedte. Minisorozatunk utolsó részeként, Alföldi Róbert került terítékre.

“Példás keménységet és következetességet tud mutatni, ha színvonaltalan produkciókat kell minősítenie, amikor azonban egy fellépő valamelyest elnyeri a tetszését, már nem képes arra a mértéktartásra, ami egy értelmiségitől elvárható lenne. Amint az adásmenet úgy kívánja, Alföldit éppúgy elsodorja a kollektív elragadtatás örvénye, ahogy kollégáit a szomszédos székekben. Ilyenkor nem is mentorként van jelen, immár színész, aki egy szirupos szerepet játszik – ez pedig cseppet sincs összhangban azzal a magázódó távolságtartással, mely máskor jellemzi őt” – magyarázza Puzsér, aki a közélet szereplőjeként is jellemezte a Nemzeti színház egykori igazgatóját.

Fotó: Neményi Márton

“Az utóbbi évek során a politika teljesen rátelepedett Alföldi személyére, aki félreérthetetlen élvezettel lubickol ebben. Ő a baloldal burjánzó tehetségű csodagyereke, aki messiás módjára jött el, hogy megváltsa a magyar kultúrát – nagy baj, hogy számos jel szerint maga Alföldi is hiszi-vallja ezt a próféciát. Ahhoz, hogy kurzushősből autonóm kulturális szereplővé váljon, fel kell mondania a saját mephistói alkuját; a jobboldallal szemben vívott kulturkampf mellett végre karakteresen meg kell határoznia magát az akolmeleg balliberális szekértáborhoz képest is” – tette hozzá.

Fotó: Neményi Márton

Ajánlott videó

Olvasói sztorik