Szórakozás

Fegyveresek őrzik Balin a Miss World magyar szépségét

A konzervatív muszlimok tiltakoznak és tüntetéseket szerveznek a Miss World szépségverseny döntője miatt. A helyzet annyira komoly, hogy Balin a magyar indulót, Rákosi Annamarit is fegyveres testőrök őrzik.

Szeptember 28-án tartják a Miss World szépségverseny döntőjét. A showt eredetileg Dzsakarta közelében tartották volna, de nemrég az ország szociális minisztere, Agung Laksono arról beszélt, hogy a döntőt Bali szigetére helyezték át.A muszlim vallási vezetők tanácsának (indonéz ulémák) vezetője Amidhan Sabrah úgy gondolja, hogy egy ilyen verseny a tárgyak szintjére degradálja a nőket és sérti az iszlámot is. Korábban követelték a verseny lemondását is. Többen az utcára vonultak Dzsakartában és Balin is, hogy így tiltakozzanak a szépségek miatt.

A szervezők már korábban is érezték, hogy nagy a baj, a Miss World vezetője ugyanis módosított a versenyen és a 131 versenyző a “kihívó” fürdőruha helyett úgynevezett szárongot visel majd.

Sarka Kata, aki a hazai Miss Word Hungary és a Miss Universe Hungary ügyvezetője ma már többször beszélt a magyar indulóval, Rákosi Annamarival, aki már Balin van a felkészítő táborban:

Fotó: TV2

“Azt mondta, hogy megerősítették a védelmet Balin és Dzsakartában is. Minket még hivatalosan nem értesítettek arról, hogy a verseny helyszínét átették volna máshova. Mindenesetre megnyugtatott, hogy Ancsi teljes mértékben megbízik a szervezésben és biztonságban érzi magát. Elárulta, hogy még mosdóba sem mehet ki fegyveres testőr nélkül. Az utcán tüntetők azt ordibálják, hogy a lányok menjenek inkább haza és különböző transzparenseket emelnek a magasba, az egyiken például a tavalyi verseny nyertesének fejét belelógatják egy vécébe” – mondta Kata, aki nagyon bízik abban, hogy később lenyugodnak a kedélyek és semmi probléma nem lesz a versenyen.

Fotó: Facebook

Annamari egyébként eddig az egyik legsikeresebb induló. A magyar szépség annyira jól szerepelt a különböző megmérettetéseken (sport, tánc, fürdőruha, nemzeti viselet), hogy a döntőn ő mehet ki másodikként a zsűri elé és már a helyi tévében is külön bemutatták őt kilenc társával együtt.

Fotó: Facebook

Kata úgy gondolja, hogy egy ilyen verseny egyáltalán nem degradáló egy nő számára:

“Ha ez így lenne, akkor senki sem jelentkezne. Ezek a lányok büszkévé teszik a hazájukat” – tette hozzá.

A lányok első televíziós bemutatkozása egyébként tegnap volt:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik