Szórakozás

Jobbik: Magyarország is kövesse a brit példát, legyen népszavazás az uniós tagságról!

A Jobbik üdvözli David Cameron brit miniszterelnök bejelentését, miszerint az Egyesült Királyság választópolgárai hamarosan népszavazáson dönthetnek hazájuk európai uniós tagságáról.

A Jobbik üdvözli David Cameron brit miniszterelnök bejelentését, miszerint az Egyesült Királyság választópolgárai hamarosan népszavazáson dönthetnek hazájuk európai uniós tagságáról, és felszólítja Orbán Viktort: kövesse brit kollégájának példáját, kezdeményezze Magyarország és az EU viszonyrendszerének új alapokra helyezését, és kezdeményezzen népszavazást Magyarország uniós tagságáról.

Gyöngyösi Márton, a Jobbik frakcióvezető-helyettese az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményében úgy fogalmaz: a brit miniszterelnök nemcsak saját népének adott esélyt arra, hogy véleményt mondjon “az eredeti célkitűzéseitől eltávolodott, az utóbbi években teljes központosítás útjára lépett unióról”, de reményt adott minden tagállamnak arra, hogy visszaszerezze nemzeti szuverenitását Brüsszeltől.

David Cameron szerdán, Londonban jelentette be, hogy Nagy-Britannia 2015 után, a következő parlamenti időszak első felében népszavazáson dönthet EU-tagságának jövőjéről.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik