Szórakozás

Újabb eljárás indulhat Stohl András ügye kapcsán

Elképzelhető, a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága nem hagyja annyiban, hogy meglehetősen kellemetlen helyzetbe keverték őket Stohl András kapcsán.

Csinos, vörös hajú börtönőr kísérgeti a színészt, többet telefonálhat, mint mások és a celláját háromszor is kifestették, mielőtt oda beköltözött – ilyen és hasonló dolgokat állított Stohl börtönéletéről az egyik újság. A Hír24 érdeklődésére Ruttner György, a színész ügyvédje elmondta, a lap által közölt információk nem fedik a valóságot. Ruttner úgy véli, légből kapott dolgokat semmiképpen nem lett volna szabad tényként közölni, még akkor sem, ha azokat állítólag egy rabtárs mondta. Az ügyvéd szerint a lap akkor lett volna korrekt, ha legalább őt, vagy a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokságát megkérdezi a pletykákról. Azok ugyanis ostobaságok – mondja Ruttner György.

Az ügyvéd szerint ezzel a cikkel – amelyet aztán számos lap átvett – nemcsak Stohl Andrást, hanem a bv-t is kellemetlen helyzetbe hozták. Ruttner György nem csodálkozna rajta, ha a gyanúba kevert szervezet hivatalosan is lépne az ügyben.

A színész jogi képviselője határozottan állítja, Stohl András ugyanúgy éli a hétköznapjait, mint más elítélt. Havonta egyszer találkozhat szeretteivel, szintén egy hónapban egyszer kaphat csomagot, illetve rabtársaihoz hasonlóan dolgozik. Az ügyvéd azt sem akarta elhallgatni, hogy ügyfelét mind a rabtársak, mind a börtön személyzete kedveli, de éppen azért, mert véletlenül sem akar más lenni, mint a többiek. Stohl nem szeretné, ha másképpen bánnának vele csak azért, mert ismert ember.

Ruttner György szerint éppen a hamis híreszteléseknek akarták elejét venni azzal, hogy Stohl András senkinek nem nyilatkozik, amíg büntetését tölti. Az első interjúkra azonban már nem kell sokat várni, a műsorvezető ugyanis március 5-én már biztosan elhagyhatja a börtönt. Ügyvédje kijelentette, a szabadulást sem szerették volna nagydobra verni, mint ahogyan a bevonulást sem akarták, de ezek az időpontok valahogy mindig kiszivárogtak. Az is biztos, hogy Stohl Andrást rengeteg munka várja, miután újra szabad lesz. A Centrál Színház és a Nemzeti Színház is azonnal foglalkoztatni akarja, az RTL Klubról már nem is beszélve.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik