Szórakozás

Stohl mégsem ír könyvet a börtönről?

Stohl András nem köt szerződést új könyvre. Így a március 5-én szabaduló színész lemond egy esetleges bevételről

Stohl András védője, Ruttner György a Hír24 kérésére – és ígéretéhez hűen – megkérdezte Stohl Andrást a börtönnapokról szóló második kötetéről. Egyeztetésük alapján pedig kiderült: a színész nem kötött szerződést a könyvre.

– Természetesen már tisztában van a jogszabályváltozásokkal, és törvénytisztelő polgárként nem is köt szerződést erre – mondta a Hír24-nek az ügyvéd. – Egyébként már korábban ezt Lex Stohlként is aposztrofálták érdekes módon. Az, hogy naplót ír, elsősorban neki fontos. Kiírja magából a dolgokat, a nap történéseit, amely egyrészt megnyugvással tölti el, másrészt egész élete során erőt adhat majd neki a tisztességes folytatáshoz. Visszaolvasva majd, mintha kívülről, felülről láthatná magát, és az akkori “élményeit” – tette hozzá Ruttner György.

A Hír24 számolt be elsőként arról, hogy a március 5-én szabaduló Stohl András második kötetéért járó összes jövedelme az államé lehet, miután november 14-én elfogadtak egy jogszabályt erről. A törvény szerint a “jogerősen elítélt bűnözők, illetve hozzátartozóik januártól nem kaphatnak pénzt a bűncselekménnyel kapcsolatban tett médianyilatkozataikért, és szerzői jogi oltalom alá eső más tevékenységeikért mindaddig, míg az elítélt a büntetett előélethez fűződő hátrányok alól nem mentesül. Az ezzel ellentétes megállapodások semmisnek tekinthetők, a bennük meghatározott összeg az államot illeti”.

Az ügyvéd emlékei szerint Stohl mentesülési ideje a szabadulása után egy évvel lehet legkorábban. Így egyelőre két lehetőség körvonalazódik: vagy csúszhat a könyv piacra kerülése, vagy valóban beletörődik Stohl, hogy ezúttal a saját lelkén, és azoknak segít a történetével, akik kíváncsiak a tapasztalataira, élményeire, megpróbáltatásaira a rácsok mögött töltött időszakból.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik