Forma-1

Nehéz pozitívnak maradni – Lewis Hamilton mentális problémákkal küzd

ANDREJ ISAKOVIC / AFP
ANDREJ ISAKOVIC / AFP

Mentális és érzelmi küzdelméről írt csütörtökön a közösségi médiában Lewis Hamilton hétszeres Forma-1-es világbajnok, aki úgy fogalmazott, nehéz volt bizonyos napokon pozitívnak maradni.

Kapcsolódó
Pontja még nincs az Aston Martinnak, de a csapat most kapott egy jó hírt
A harmadik futamon a négyszeres világbajnok is beszáll a buliba végre.

A Mercedes 37 éves brit versenyzője az Instagram-oldalán számolt be arról, hogy hosszabb ideje küzd mentális és érzelmi problémákkal.

„Máris nagyon kemény ez az év, ha figyelembe vesszük mindazt, ami körülöttünk történik. A folytatás folyamatos küzdelmet igényel, de harcolnunk kell, mert annyi teendőnk van még és annyi mindent elérhetünk” – idézte az MTI Hamiltont.

A brit versenyző arról biztosította a szurkolóit és követőit, hogy senkinek az érzéseivel és aktuális érzelmi állapotával nincs probléma, és

tudnotok kell, hogy nem vagytok egyedül, közösen ezen is túl leszünk.

Hamilton, aki 103 futamgyőzelmével a Forma-1 történetének legeredményesebbje, az előző szezonban a záróviadal utolsó körében maradt le nyolcadik vb-címéről, vitatott körülmények között. A decemberi versenyt követően Hamilton egészen februárig inaktív volt a közösségi médiában, nem nyilatkozott senkinek és sehol, hallgatása pedig spekulációt indított el arról, hogy nem folytatja F1-es pályafutását.

Aztán végül visszatért, de nehezen indult számára a szezon, múlt vasárnap például csak tizedik lett Szaúd-Arábiában, miután az időmérő edzésen csupán a 16. rajthelyet sikerült elcsípnie. Ilyen rossz kvalifikációs eredménye legutóbb a 2017-es Brazil Nagydíjon volt a brit sztárnak.

Az elmúlt nyolc évben kivétel nélkül konstruktőri világbajnok Mercedes versenyautója egyelőre nem tudja felvenni a küzdelmet a legjobbakkal, a Ferrarival és a Red Bull-lal.

Az idén bevezetett átfogó szabálymódosításoknak megfelelően megépített versenygépek között az első két hétvége alapján úgy tűnik, a Mercedesé csak harmadik az erősorrendben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik