Forma-1

„Szinte csak por maradt a kocsiból” – akár milliós kárt is okozhatott Mick Schumacher balesete

Clive Mason/Getty Images
Clive Mason/Getty Images

Akár egymillió dolláros kárt is okozhatott Mick Schumacher a Szaúdi Nagydíj időmérőjén. A Haas versenyzője a második etap vége előtt öt perccel csapódott a falba, az autója lényegében két darabra esett szét, az apró töredékek pedig beborították a tizenkettes kanyart.

A baleset után szerencsére nem esett baja Schumachernek, de biztonsági okokból azért a helyi kórházban is megvizsgálták és a versenyt is kihagyta. Szerencsére teljesen megúszta az esetet sérülés nélkül. A vasárnapi futamot követően Günther Steiner, a Haas csapatfőnöke elmondta, mi a helyzet a ripityára tört kocsival.

„Az alváz rendben van, csak az oldalát érte ütés, az viszont alakítható. Természetesen alaposan meg kell vizsgálnunk, de nem vészes a helyzet. A motor és az akkumulátor is rendben van, minden más eltört, szinte csak por maradt a kocsiból.

Szerintem valahol 500 ezer és egymillió dollár között van a kár

– idézi a crash.net Steinert.

A beszámoló arra is kitért, hogy az idei szezonban már meghatározott összeget költhetnek el a csapatok és ebből lejön majd az autó újjáépítésének ára is. A Haas nincs bajban lehet, mert Steiner szerint 2-3 hasonló balesettel már komoly összeg megy el a büdzséből.

A Szaúdi Nagydíjon egyedül Kevin Magnussen állt rajthoz a Haas színeiben, végül kilenceddikként zárt, vagyis Bahrein után újra pontszerző helyen végzett.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik