Forma-1

Bottas elhagyja a Mercedest, az új csapata is megvan

Darko Vojinovic / POOL / AFP
Darko Vojinovic / POOL / AFP

Bekövetkezett, amire már egy ideje számítani lehetett: Valtteri Bottas elhagyja a Forma-1-ben szereplő Mercedest és az Alfa Romeo versenyzője lesz. Ez alighanem előrevetíti azt is, hogy George Russell lesz majd Lewis Hamilton csapattársa.

Köszönöm a Mercedesnek az elmúlt öt évet. Elértünk azért pár dolgot, amit sosem felejtek el. És hé! Itt van még ez a szezon, amit meg lehet nyerni!

– írta a Twitterén a 32 éves Bottas, aki az Alfa Romeo hivatalos oldalán arról beszélt, hálás, amiért az olasz csapat ennyire bízik benne, így alig várja a következő szezont.

Bottas távozását már egy ideje pletykálták, majd a 41 éves Kimi Räikkönen a Holland Nagydíj előtt jelentette be, hogy az év végén visszavonul. A megüresedő helyére érkezik majd a finn, aki öt évet töltött el a Mercedesnél és ez alatt kilenc futamgyőzelme volt. Állítólag Hamilton azt szerette volna, ha ő marad a Mercedesnél.

Kapcsolódó
Az idei év végén visszavonul Kimi Räikkönen
Hivatalosan bejelentette a pilóta, hogy jövőre már nem versenyez az F1-ben.

A 23 éves Russell a Williamsben bizonyította, hogy több van benne, mint hogy a mezőny egyik leggyengébb csapatában versenyezzen. Tavaly ráadásul a Mercedesben is megmutathatta magát, amikor a koronavírusos Lewis Hamiltont helyettesítette, de egy, a csapat által elrontott boxkiállás miatt végül kilencedik lett. Idén meglett az első dobogós helyezése, második lett a Belga Nagydíjon – köszönhetően annak, hogy a második leggyorsabb volt a szabadedzésen, a futamot aztán elmosta az eső.

Kapcsolódó
Elmosta az eső a Forma-1 Belga Nagydíját
Az időjárás elvette tőlünk a szezon egyik legjobban várt versenyét.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik