Forma-1

Mick Schumacher a Red Bullnál? Nem téma

Egyre biztosabbra veszi mindenki, hogy a hétszeres Forma-1-es világbajnok Michael Schumacher fia, Mick 2021-ben az Alfa Romeóban versenyez majd – és Kimi Räikkönen lesz a csapattársa. A német Sport1 megkérdezte Helmut Markót, a Red Bull tanácsadóját, hogy az osztrák csapatnál felmerült-e valaha a fiatalabb Schumacher szerződtetése.

Nekünk az a célunk, hogy segítsük a fiatalabb versenyzőket. Mick esetében a szükséges háttér mindig is megvolt. Egyszerűen nincs ránk szüksége

magyarázta Marko.

A Schumacher család különleges ajándékkal lepte meg Hamiltont
A britek hatszoros világbajnoka nem is találta a szavakat.

Arra is felhívta a figyelmet, hogy édesapja miatt nem szabad túl nagy elvárásokat támasztani Mick elé. „Michael beült a Jordanbe és a leggyorsabb volt a szabadedzésen. Ezt képtelenség elérni egy Alfa Romeóval, épp ezért kell majd türelmesnek lenni Mickkel” – mondta.

A 21 éves Mick Schumacher a Forma-2-ben versenyez idén és vezeti az összetett versenyt. Már a Nürburgringen rendezett Eifel Nagydíj alatt szóhoz juthatott volna az Alfa Romeóban, de a pénteki szabadedzések elmaradtak a rossz időjárás miatt, így még várni kell a debütálására.

Kiemelt kép: Ina FASSBENDER / AFP

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik