Foci

Páros lábbal szállt bele az angol bírókba a Chelsea vezetőedzője

A Tottenham kedd este, egy lépéssel közelebb került a Ligakupa-döntőhöz, a Spurs 1-0-ra legyőzte londoni riválisát, a Chelsea-t az elődöntő első mérkőzésén. A győztes találatot Harry Kane szerezte, aki kiharcolt, majd hosszas videózás után értékesített egy tizenegyest.

A tizenegyes:

Angliában is eljutottak oda, hogy már tesztelik a videóbírót (VAR), a Ligakupában például az élvonalbeli csapatok pályáján alkalmazzák. A használatát ugyanakkor még tökéletesíteni kell, Maurizio Sarri, a Chelsea olasz menedzsere szerint ugyanis teljesen egyértelmű, hogy a büntetőt megelőzően Harry Kane lesen kapta a labdát.

Az angol bírók még nem tudják, hogyan kéne használni a rendszert. Les volt, egyértelműen, az asszisztens is megállt. Amikor Olaszországban bevezették, kész katasztrófa volt. Most az angolokon a sor, hogy megtanulják, bár az furcsa, hogy a Premier League-ben nem alkalmazzák, a Ligakupában pedig igen

– idézi a Sky Sports Sarrit, aki meg is mutatta a lesállást:

Sarri a vereség és rengeteg kihagyott helyzet ellenére elégedett volt csapata játékával.

A Ligakupa másik elődöntőjében a harmadosztályú Burton Albion a Manchester City ellenfele. A Ligakupa döntőjét február 24-én rendezik majd a Wembley-ben.

Nyitókép: Chris Brunskill/Fantasista/Getty Images

Ajánlott videó

Olvasói sztorik