Foci

Kiállítás, védett tizenegyes, gólvonal technológia – beindult a Premier League

Fordulatokkal teli első fordulót produkálnak az angol élvonalbeli labdarúgó-csapatok az első fordulóban. A pénteki nyitómeccsen a Manchester United 2-1-re diadalmaskodott a Leicester City fölött, a mérkőzés során Paul Pogba tizenegyesből volt eredményes.

Életében először lőtt gólt a United-játékos, megérte rá várni
Izzadós Manchester United-győzelemmel indult az angol bajnokság.

Szombaton pedig az első hárított büntetőre is sor került. A Bournemouth jutott véleményes tizenegyeshez az újonc Cardiff City ellen, ám Callum Wilson bal alsóba szánt lövését kivédte Neil Etheridge. Ettől függetlenül a hazaiak nyertek 2-0-ra.

ngTovábbi érdekesség, hogy 2013 óta az első olyan kapus Etheridge, aki debütálásakor büntetőt fogott, erre utoljára Allan McGregor volt képes. A Hull City kapusa a Chelsea ellen hárított.


A szombat a debütálók napja volt, ugyanis Richarlison az Evertonban úgy tudott duplázni, hogy csapata Philip Jagielka kiállítása miatt 50 percig emberhátrányban volt a Wolverhampton vendégeként. Erőfeszítése végül 2-2-es döntetlenre volt elég, így a Wolves az egyetlen újonc, aki nem kapott ki a nyitányon.

Győzött viszont bemutatkozásképp Maurizio Sarri a Chelsea edzőjeként a Huddersfield ellen: előbb N’Golo Kante szerzett szerencsés gólt, majd az új szerzemény, Jorginho értékesített egy büntetőt – a liga történetének nyolcadik olyan játékosává válva, aki tizenegyest lőhet bemutatkozásakor.

A végeredményt Pedro állította be a 80. percben.

Kínkeservesen ugyan, de nyert a Tottenham Hotspur is. A Spurs első gólját Jan Vertonghen szerezte fejjel, de ha nincs a gólvonal technológia, valószínűleg nem adják meg a gólt.

A 8. perces gólra egyébként pillanatok alatt jött a válasz, ám Dele Alli a 18. percben beállította a 2-1-es végeredményt.

A londoni csapatok mérkőzésén a Fulham hazai pályán 2-0-ra kikapott a Crystal Palace-tól, a Watford ugyanilyen arányban legyőte a Brightont.

Eredmémnyek – Premier League, 1. forduló, szombat

Newcastle–Tottenham 1–2
Gólszerző: Joselu 11., ill. Vertonghen 8., Alli 18.

AFC Bournemouth–Cardiff City 2–0
Gólszerző: Fraser 24., Wilson 91.

Fulham–Crystal Palace 0–2
Gólszerző: Schlupp 41., Zaha 79.

Huddersfield Town–Chelsea 0–3
Gólszerző: Kanté 34., Jorginho 45. – 11-esből, Pedro 80.

Watford–Brighton & Hove Albion 2–0
Gólszerző: R. Pereyra 35., 54.

Wolverhampton–Everton 2–2
Gólszerző: Neves 44., Jiménez 80., ill. Richarlison 17., 67.

Nyitóképünkön Richarlison látható a második góljánál. Fotó: David Rogers/Getty Images

Ajánlott videó

Olvasói sztorik