Foci

A Honvéd tulajdonosa beszólt minden külföldinek, aki a Bozsik Stadionban járt

Georges F. Hemingway soha nem rejti véka alá a véleményét. Szeret nyilatkozni, lapunk megkeresésére is őszinte interjút adott, de rendszeresen ír klubja, a Budapest Honvéd honlapján is.

Hemingway: Ha adnának nekem is 5 milliárdot, minden évben a BL-ben játszanánk
A magyar focista szerinte túl sokat képzel magáról, a klubvezetőkről pedig rosszabb a véleménye, mint az edzőkről. Orbán Viktort az elmúlt 100 év legzseniálisabb politikusának tartja, klubja mégsem profitált ebből a szimpátiából. Interjú George F. Hemingwayjel, a Honvéd tulajdonosával.

Csapata csütörtöki Európa Liga selejtezője után ez utóbbit tette. A Honvéd minden téren felülmúlta rém kellemetlen stílusban futballozó ellenfelét. A piros-feketék támadtak rendületlenül, 14-szer kísérleteztek kapura lövéssel, mégis csak egy pontrúgást követő Baráth Botond által begyötört labdával nyerték meg 1-0-ra a párharcot. A Niederkorn játékosai egyetlen területen értek el sokkal jobb mutatót a hazaiaknál, a szabálytalanságok számában (13/24).

Na, ez az, ami kiverte a Honvéd-tulajnál a biztosítékot, ezért minden külföldit kiosztott, aki a Bozsik Stadionban járt. Ilyeneket írt legfrissebb blogjában:

  • Tegnap a Progrés Niederkorn kick-box csapatával játszottunk a továbbjutásért.
  • A szokatlanul durva, de szokásosan defenzív futballt játszó vendégegyüttes mindent megtett annak érdekében, hogy ne kapjon gólt.
  • Kézzel és lábbal bevitt kungfu ütések.
  • A mérkőzés játékvezetője Mohammed Al-Hakim kiváló asszisztensnek bizonyult ehhez a stílushoz, mert a sárga lapot nagyon hosszú ideig a zsebében tartotta.
  • Egy valamirevaló játékvezetővel legalább 2-3 luxemburgi játékos távozott volna piros lappal.
  • Nagy szerencsénk volt, hogy játékosainknak csak egy-két erősebb rúgás fájt, de komolyabb sérülés nem történt.
  • Nagy baj lehet Svédországban – mely ország szövetsége delegálta őt az UEFA játékvezetői közé –, hogy egy ilyen képességű ember nemzetközi mérkőzéseket vezethet a Svéd Labdarúgó-szövetség nevében.

Pedig, ha a Honvéd-tulaj kicsit Fehérvár, pontosabban Razgrad felé tekint, azt látta volna, hogy szerdán a magyar bajnok MOL Vidi FC épp ilyen, a kis csapatokra jellemző célfutballal ért el 0-0-ás döntetlent a nála jobb játékerőt képviselő bolgár Ludogorets ellen.

MOL Vidi FC: a cél szentesítette az eszközt
A magyar bajnok kis csapatokra jellemző védekező célfutballal, ha kellett húzva, csípve rúgva kibekkelte a bolgár bajnok elleni szerda esti BL-selejtezőt (0-0). Elemzés.

A találkozó összefoglalója:

Supka Attila sokkal visszafogottabb volt a találkozót követően. A Honvéd vezetőedzője úgy fogalmazott, azt kapta a Niederkorntól, amit várt.

Nem kapkodtunk, jól megtartottuk a labdát és a végén jött is a gól. A tökéletes eredmény a többgólos győzelem lett volna, de az is siker, hogy itthon nyerni tudtunk 1–0-ra. A Niederkorn mégiscsak kiverte a Qabalát, tehát jó csapatot múltunk felül. Nagyon fontos, hogy ez a hozzáállás, ez a játék megmaradjon a visszavágóra is. A csapatnak nem az a játéka, hogy visszaálljon védekezni, ezért ugyanezt kell játszanunk, amit a mai meccsen. Igyekszünk majd ráerőltetni az akaratunkat az ellenfelünkre idegenben is

– értékelt Supka.

Eredmények – Európa Liga-selejtező, 2. kör, 1. mérkőzés

Budapest Honvéd – Niederkorn (luxemburgi) 1-0 (0-0)
Gólszerző: Baráth (83.)

APOEL (ciprusi) – Flora (észt) 5-0 (2-0)

Nyitókép: MTI/Szigetváry Zsolt

Ajánlott videó

Olvasói sztorik