Foci

BL-döntő: agyrázkódása volt Ramos könyökösétől a liverpooli kapusnak

A Real Madrid sorozatban harmadszor nyerte meg a Bajnokok Ligáját, miután a 2018-as kijevi döntőben 3-1-re legyőzte a Liverpoolt. Azóta Gareth Bale duplája, Cristiano Ronaldo jövője, majd Zinedine Zidane váratlan lemondása szolgáltatott beszédtémát, a németek viszont még mindig a meccs negatív főszereplőjéről, a két potyagólt beszedő Loris Kariusról cikkeznek.

A Bild hétfőn azt írta, amerikai specialisták bevonásával 30 vizsgálatot végeztek el a német kapuson, ebből 26 igazolta, hogy agyrázkódást szenvedett a BL-döntőben.

Még a második félidő elején, 0-0-s állásnál könyökölte le Sergio Ramos Kariust, de sem a játékvezető, sem az asszisztensei nem vették észre. Ezt követően dobta rá nem sokkal Karim Benzema lábára a labdát, amiből a Real első gólja esett, majd utána Bale távoli löketét védte be később, miután a walesi meglőtte a BL-döntők történetének talán legszebb találatát.

A könyökös:

A liverpooli orvosok végig arra gyanakodtak, hogy esetleg agyrázkódást szenvedett a kapus, ezért vonták be az amerikaiakat a vizsgálatba. Ha igazak a Bild értesülései, akkor jól gondolták.

Sergio Ramos ugyanazon a meccsen Mohamed Szalah ellen is szabálytalankodott, az egyiptomit le is kellett cserélni sérülés miatt már a 31. percben. Veszélybe került a vb-szereplése, de hétfőn a végleges, 23 fős világbajnoki keretbe jelölték őt.

Fotó: Matthew Ashton – AMA/Getty Images

Ajánlott videó

Olvasói sztorik