Élő Foci

Kikapott a Liverpool Rómában, de így is döntős

Nagyon nehéz, de nem megoldhatatlan feladat várt az AS Roma csapatára a Bajnokok Ligája elődöntőjének visszavágóján: hazai pályán kellett volna ledolgozni a Liverpool háromgólos előnyét.

BL: ötöt vágott a Liverpool, de a végén kiengedett
Elképesztő tempót diktáltak a Vörösök, a mérkőzés végén azonban összejött a szépítés a Romának, nincs még lefutva a párharc.

Erősen is kezdett a hazai csapat, beváltotta ígéretét és óriási harci kedvvel rontott neki ellenfelének, de veszélyes helyzetet nem sikerült kialakítania. A 9. percben aztán jött a hidegzuhany az olaszoknak, Radja Nainggolan eladta a labdát, amelyből így megindult Roberto Firmino, kiugratta Sadio Manét, a szenegáli pedig okosan a kapu bal oldalába lőtt.

A gól érezhetően megfogta a hazai csapatot, de a sors hamar visszaadta a Farkasok hitét: Stephan El Shaarawy visszafejelt labdáját a menteni igyekvő Dejan Lovren olyan erővel rúgta James Milner fejének, hogy a visszapattanó labda Loris Karius kapujába hullott.

Fellelkesedett a Roma, kinyílt és ez lett a veszte, az egész este remekül játszó Andrew Robertson egy ritmusváltással kiharcolt egy szögletet, amelyből Georginio Wijnaldum élete első BL-góljával ismét vezetést szerzett a Vörösöknek.

Fordulás után jobban kezdett a vendég csapat, de gólt nem lőtt, ellenben egy Trent Alexander-Arnold hiba után El Shaarawy lövését kipaskolta Karius, de pont Dzeko elé, aki okosan a jobb fölső sarokba lőtt.

Ezután kicsit leült a meccs, a döntetlenbe ha nem is nyugodott bele mindenki, de nem volt annyira nagy rohanás a mérkőzésen, mint addig. Egy nyilvánvaló büntető elmaradt ugyan az AS Romának, de Damir Skomina játékvezető nem vette észre a kezezést.

Egészen a 86. percig kellett várni, de megérte: Radja Nainggolan húsz méterről gyilkos erővel bombázott a jobb alsó sarokba, a kapufáról pedig a bal alsóba csapódott a labda.

Végül csak kapott egy tizenegyest a hazai csapat, a csereként beálló Ragnar Klavan egy teljesen vétlen helyzetben ért a labdába kézzel – a korábbi eset sokkal inkább ért büntetőt. A megítélt tizenegyest Nainggolan kapuba bombázta, Skomina pedig lefújta a meccset, amelyet így megnyert a Roma 4-2-re.

A párharcot ezzel a Liverpool nyerte, amely ugyan először kapott ki idén a Bajnokok Ligájában, de várhatják a Real Madrid elleni finálét.

Eredmény – Bajnokok Ligája, elődöntő, visszavágó

AS Roma – Liverpool 4-2 (1-2)
Gólszerző: Milner (öngól) 15., Dzeko 52., Nainggolan 86., 93. ill. Mané 9., Wijnaldum 27.
Játékvezető: Damir Skomina (szlovén)

Roma: Alisson – Florenzi, Fazio, Manolasz, Kolarov – Pellegrini, De Rossi, Nainggolan – Schick, Dzeko, El Shaarawy
A kispadon: Skorupski (k), Bruno Peres, Juan Jesus, Gerson, Gonalons, Cengiz Ünder, Antonucci.

Liverpool: Karius – Alexander-Arnold, Lovren, Van Dijk, Robertson – Wijnaldum, Henderson, Milner – Szalah, Firmino, Mané
A kispadon: Mignolet (k), Klavan, Clyne, A. Moreno, Ings, Solanke, Woodburn.
Első mérkőzés végeredménye: Liverpool-AS Roma 5-2
Összesítésben a Liverpool 7-6-os összesítéssel jutott tovább.

Kiemelt kép: Alberto PIZZOLI/AFP

Életjel a vendégektől is

Egy kényelmesen vezetett ellentámadás végén Roberto Firmino csak helyzetbe került, de kicsit kiszorítva tudott csak kapura tüzelni, ezt pedig védeni tudta Alisson.

Nincs tizenegyes

Szalah cselezgetés közben Nainggolan kezére pöccintette a labdát, de teljesen vétlen volt a belga, így helyesen továbbot intett Skomina.

Egyenlít a Roma!

Alexander-Arnold vétette el a labdát, amelyre így lecsapott El Sharaawy. Lövését oldalra ütötte ugyan Karius, de pont ott állt Dzeko, aki egy igazítás után a kapu jobb felső sarkába lőtt! 2-2

Kapufa!

Edin Dzeko csapta be védőit és tüzelt, lövése egy lábon megpattanva végül a kapufán csattant.

Ismét vezet a Liverpool!

Robertson lelkesedésével kiharcolt egy szögletet, a beívelésnél felpattanta a labda magasba, a jókor jó helyen érkező Wijnaldum higgadtan a kapuba terelte a labdát. Bajban a Roma.

Éledezik a Roma

A gyors bekapott gól érezhetően megfogta a hazai csapatot és inkább az angolok tudtak helyzetbe kerülni, de az egyenlítés óta újult erővel vetették magukat harcba a rómaiak.

Micsoda öngól!

Lovren úgy fejbe lőtte James Milnert, amikor menteni akart, hogy a visszapattanó labda védhetetlenül hullot Karius kapujába.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik