Élő Foci

Kikapott a Liverpool Rómában, de így is döntős

Nagyon nehéz, de nem megoldhatatlan feladat várt az AS Roma csapatára a Bajnokok Ligája elődöntőjének visszavágóján: hazai pályán kellett volna ledolgozni a Liverpool háromgólos előnyét.

BL: ötöt vágott a Liverpool, de a végén kiengedett
Elképesztő tempót diktáltak a Vörösök, a mérkőzés végén azonban összejött a szépítés a Romának, nincs még lefutva a párharc.

Erősen is kezdett a hazai csapat, beváltotta ígéretét és óriási harci kedvvel rontott neki ellenfelének, de veszélyes helyzetet nem sikerült kialakítania. A 9. percben aztán jött a hidegzuhany az olaszoknak, Radja Nainggolan eladta a labdát, amelyből így megindult Roberto Firmino, kiugratta Sadio Manét, a szenegáli pedig okosan a kapu bal oldalába lőtt.

A gól érezhetően megfogta a hazai csapatot, de a sors hamar visszaadta a Farkasok hitét: Stephan El Shaarawy visszafejelt labdáját a menteni igyekvő Dejan Lovren olyan erővel rúgta James Milner fejének, hogy a visszapattanó labda Loris Karius kapujába hullott.

Fellelkesedett a Roma, kinyílt és ez lett a veszte, az egész este remekül játszó Andrew Robertson egy ritmusváltással kiharcolt egy szögletet, amelyből Georginio Wijnaldum élete első BL-góljával ismét vezetést szerzett a Vörösöknek.

Fordulás után jobban kezdett a vendég csapat, de gólt nem lőtt, ellenben egy Trent Alexander-Arnold hiba után El Shaarawy lövését kipaskolta Karius, de pont Dzeko elé, aki okosan a jobb fölső sarokba lőtt.

Ezután kicsit leült a meccs, a döntetlenbe ha nem is nyugodott bele mindenki, de nem volt annyira nagy rohanás a mérkőzésen, mint addig. Egy nyilvánvaló büntető elmaradt ugyan az AS Romának, de Damir Skomina játékvezető nem vette észre a kezezést.

Egészen a 86. percig kellett várni, de megérte: Radja Nainggolan húsz méterről gyilkos erővel bombázott a jobb alsó sarokba, a kapufáról pedig a bal alsóba csapódott a labda.

Végül csak kapott egy tizenegyest a hazai csapat, a csereként beálló Ragnar Klavan egy teljesen vétlen helyzetben ért a labdába kézzel – a korábbi eset sokkal inkább ért büntetőt. A megítélt tizenegyest Nainggolan kapuba bombázta, Skomina pedig lefújta a meccset, amelyet így megnyert a Roma 4-2-re.

A párharcot ezzel a Liverpool nyerte, amely ugyan először kapott ki idén a Bajnokok Ligájában, de várhatják a Real Madrid elleni finálét.

Eredmény – Bajnokok Ligája, elődöntő, visszavágó

AS Roma – Liverpool 4-2 (1-2)
Gólszerző: Milner (öngól) 15., Dzeko 52., Nainggolan 86., 93. ill. Mané 9., Wijnaldum 27.
Játékvezető: Damir Skomina (szlovén)

Roma: Alisson – Florenzi, Fazio, Manolasz, Kolarov – Pellegrini, De Rossi, Nainggolan – Schick, Dzeko, El Shaarawy
A kispadon: Skorupski (k), Bruno Peres, Juan Jesus, Gerson, Gonalons, Cengiz Ünder, Antonucci.

Liverpool: Karius – Alexander-Arnold, Lovren, Van Dijk, Robertson – Wijnaldum, Henderson, Milner – Szalah, Firmino, Mané
A kispadon: Mignolet (k), Klavan, Clyne, A. Moreno, Ings, Solanke, Woodburn.
Első mérkőzés végeredménye: Liverpool-AS Roma 5-2
Összesítésben a Liverpool 7-6-os összesítéssel jutott tovább.

Kiemelt kép: Alberto PIZZOLI/AFP

Hát ez gyors volt, vezet a Liverpool!

Nainggolan csúnyán eladta a labdát, az ajándékot pedig Roberto Firmino köszönte szépen, kapu felé indult, majd remekül ugratta ki Sadio Manét, a szenegáli pedig higgadtan lőtte ki a kapu bal oldalát.

Elkezdődött a mérkőzés!

Az AS Roma kezdte a találkozót akkora vehemenciával, amire előzetesen számítani lehetett. Már az első percben Dzeko fejére érkezett a labda, de nem lett veszélyes helyzet az akcióból.

Biztosan Szalah miatt kell aggódnia a hazaiaknak?

Mindenki az egyiptomi támadóról beszél, pedig Roberto Firmino rekord gyorsasággal lőtt 10 BL-gólt a sorozat történetében.

Köszöntjük olvasóinkat!

Vajon képes lesz-e ismét a csodára az AS Roma és ledolgozza háromgólos előnyét? Vagy a Szalah-Firmino-Mané trió ismét megvicceli a Farkasokat? Hamarosan kiderül!

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik