Foci

Úgy járt a Panathinaikosz, mint az Újpest

Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) a következő három szezonra kizárta a nemzetközi kupákból a Panathinaikoszt. Az európai szövetség azért büntette meg az athéni klubot, mert a decemberben adott határidőig nem rendezte pénzügyi helyzetét. Az eltiltás mellett a csapatnak 100 ezer eurót is fizetnie kell az UEFA-nak.

Emlékezhetünk rá, hogy 2014-ben az Újpest is így járt: a lila-fehéreket azért zárta ki három évre az UEFA, mert a 2013/14-es idény előtt a klubot működtető gazdasági társaság átruházta az indulási jogot. Azóta a budapesti csapat pénzügyei rendeződtek és az eltiltás is lejárt.

Újpest FC (Array)
A FIFA komoly büntetéssel sújtotta az Újpestet
A Nemzetközi Labdarúgó-szövetség egy 2014-es igazolás miatt kizárta a klubot két átigazolási időszakból.

A 20-szoros bajnok, 18-szoros Görög Kupa-győztes Panathinaikosz azonban hosszú évek óta anyagi gondokkal küszködik, a görög szövetség a mostani idényben már 12 pontot levont tőle a tartozások miatt. A játékosok az idény során néhány edzést is bojkottáltak, mert nem kaptak fizetést.

Van azonban kiút a görögök számára, mivel szombaton Joannisz Alafuzosz többségi tulajdonos bejelentette, hogy elfogadja a thaiföldi Pan Asia Investments 27 millió eurós ajánlatát és eladja részvényeit.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik