Foci

A FIFA komoly büntetéssel sújtotta az Újpestet

Újpest FC (Array)
Újpest FC (Array)

Az Újpest FC labdarúgócsapata hivatalos honlapján közölte, hogy a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség egy 2014-es igazolás miatt kizárta a klubot két átigazolási időszakból. Ennek megfelelően 2016 nyarán és 2017 telén sem érkezhet új játékos a lilákhoz.

A fővárosi csapat a Nemzetközi Sportdöntőbírósághoz fordult a határozat felfüggesztéséért, de ezt elutasította, így nem regisztrálhatnak új játékosokat.

Jelen helyzetben a klub szerződtethet új labdarúgót, viszont az érkező nem léphet pályára az együttes színeiben. A Barcelonát hasonló szankcióval büntette a nemzetközi szövetség 2014-ben. A katalánok ennek ellenére 2015 nyarán szerződtették Aleix Vidalt és Arda Turant is, akik fél évig csak a csapat edzéseit látogathatták, tétmeccsen nem mutatkozhattak be a gránátvörös-kék mezben.

Az alábbiakban változtatás nélkül közöljük az Újpest FC közleményét:

Tisztelt Szurkolóink!

Tudjuk, hogy nagy érdeklődéssel figyelik az Újpest FC életét, és ez fokozottabban igaz az átigazolási időszakokra. A jelenlegi átigazolási időszak 2016. június 9-én kezdődött és 2016. augusztus 31-ig tart. Klubunk számos minőségi igazolást tervezett és tervez jelenleg is, azonban ennek megvalósítása jelenleg problémába ütközik. A kialakult helyzet oka az, hogy a FIFA egy 2014 év eleji igazolás miatt azzal a sportfegyelmi szankcióval sújtotta klubunkat, hogy két, soron következő átigazolási időszakban klubunk nem regisztrálhat új játékosokat. A döntésről jelen átigazolási időszak kezdete előtt értesültünk, így az eltiltás a jelen és a következő, 2016/2017 téli átigazolási időszakot érinti.

A döntés ellen klubunk keresetet nyújtott be a Nemzetközi Sport Választottbírósághoz (CAS), kérve annak megváltoztatását, illetve felfüggesztését.

Az érdemi bírósági döntés még nem született meg, ez az elkövetkezendő hetekben várható. A FIFA büntetésének felfüggesztésére irányuló kérelmünket a CAS elutasította, ez az oka annak, hogy a jelen átigazolási szezonban még nem tudtunk új játékost regisztrálni.

Bízunk abban, hogy a CAS megváltoztatja a FIFA döntését, és megnyílik az út az új igazolások előtt.

Amint az érdemi döntés megszületik, haladéktalanul tájékoztatjuk erről a szurkolókat.

HAJRÁ, LILÁK!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik