Bocsánatot kértek a Barca sztárjától, amiért nem kapta meg az Aranylabdát

De idén még nála landolhat, ha a vébén nagyot dob csapatával.
Kapcsolódó cikkek

A futball legnagyobb presztízzsel járó egyéni elismerése, az Aranylabda 2008 óta csak két embernél, Lionel Messinél, valamint Cristiano Ronaldónál landolt.

A legnagyobb vita a 2010-es szavazás körül volt, amikor a Barcelonával bajnokságot és spanyol Szuperkupát nyerő, valamint a BL és a La Liga gólkirályi címét is begyűjtő Messi végzett az élen, pedig csapattársa, Andrés Iniesta sikeresebb évet zárt – legalábbis válogatott szinten, hiszen a spanyol csapattal világbajnok lett, ráadásul az ő gólja döntötte el a finálét.

2010 volt az első év, hogy FIFA Aranylabdának hívták a díjat, és az újságírók mellett már az egyes válogatottak csapat- és szövetségi kapitányai is szavazhattak.

Vagyis gyakorlatilag a kollégák hozták ki győztesnek Messit, pedig Iniesta mellett a szintén barcás és szintén világbajnok Xavi, valamint az Interrel triplázó, a hollandokkal pedig vb-ezüstérmes Wesley Sneijder is odaérhetett volna az első helyre.

A France Football a mostani számában egy olyan cikket közölt, amelyben a szerkesztőség tagjai bocsánatot kértek Iniestától, amiért 2010-ben nem az övé lett az Aranylabda. És nyitva hagyták számára a lehetőséget, hogy idén elnyerje a díjat, ha a spanyol válogatottal aranyérmet szerez a nyári vébén.

“Iniesta megmutatta, hogy a futballpályán az eszétől lesz valaki igazi bajnok”

– áll a cikkben.

Azt meg már csak mi tesszük hozzá, hogy lassan érdemes lenne elgondolkodni, hogy ahogy az Oscar-díjátadón, úgy az Aranylabda esetében is legyen életműdíj, mert Raúltól Paolo Maldinin vagy Ryan Giggsen át Gigi Buffonig jó pár olyan klasszist tudunk felsorolni, akinek sosem jutott belőle.