Foci

Még Klopp sem érti, hogy sikerült ennyire lefocizniuk a Cityt

Valószínűleg sokakat meglepett, hogy a Barcelona-Roma BL-negyeddöntő mellett a Liverpool-Manchester City párharc első felvonásán is háromgólos különbség volt a csapatok között.

Fél óra alatt elintézte a Liverpool Guardiola csapatát
Előzetesen a legszorosabb párharcnak jósolták az angol "házi" rangadót, a Vörösök fesztivált csináltak belőle.

A Liverpool egy félidő alatt lerohanta a gyakorlatilag angol bajnoknak tekinthető Cityt, amely úgy zárta a meccset, hogy nem volt kaput eltaláló lövése.

Annak a csapatnak, amely 31 bajnokin 88 gólt szerzett a bajnokságban, decemberben például a Liverpoolnak háromszor is betalált,

igaz, akkor is kikapott 4-3-ra, ez az egyetlen veresége a Premier League-ben.

“Azt hiszem, ebben a teremben én vagyok az egyetlen, aki még reménykedik abban, hogy továbbjuthatunk. A futballban bármi megtörténhet, 90 percünk lesz még a saját stadionunkban, a saját szurkolóink előtt. Nagyon hiszek a csapatomban, amely rengeteg jó dolgot produkált már ebben az idényben. Az eredményt látva nagyon nehéz dolgunk lesz, de megpróbáljuk” – nyilatkozta Josep Guadiola, a City edzője a vereség után.

A Liverpoolt irányító Jürgen Klopp viszont megint eltalált valamit, hatodik győzelmét aratta Guardiola ellen, ennyiszer senki nem tudta legyőzni a katalán taktikai zsenit.

Klopp az értékelésében kiemelte, hogy a háromgólos előny ellenére senki nem táncolt örömében az öltözőben, és csodálkozott azon, hogy az egész meccsen ilyen jól sikerült védekezniük a City ellen.

“Nem volt kapura lövésük, de fogalmam sincs, hogy csináltuk. Ezt nem lehet eltervezni előre, és nagyon ritkán fordul elő. Az ellenfelünk egyáltalán nem játszott rosszul, egyszerűen csak nem sikerült kreatívnak lenniük a kapunk előtt”

– mondta Klopp.

A Poolnál az első gólt szerző Mohamed Szalah sérülése miatt aggódtak, akit a második félidő elején le kellett cserélni, de Klopp szerint nincs nagy gond, bár óvatosságból lehet, hogy az egyiptomi klasszis kihagyja a hétvégi, Everton elleni városi derbit. Akit még meg kell említeni a Liverpoolból, az James Milner, aki idén nyolc gólpassznál jár a BL-ben, és ezzel vezeti a rangsort.

A visszavágót kedden rendezik, meglátjuk, sikerül-e olyan bravúr a manchesterieknek, mint amit tavaly a Barca produkált, amely a párizsi 0-4 után otthon 6-1-re nyert a PSG ellen.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik