Foci

Fél óra alatt elintézte a Liverpool Guardiola csapatát

A Liverpool meglepően nagy mezőnyfölénnyel, 3-0-ra nyert a Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első mérkőzésén a Manchester City ellen.

Rendkívül erőteljesen kezdett Jürgen Klopp csapata, aminek 12 perc alatt meg is lett az eredménye. Egy gyors ellentámadás után Roberto Firmino még elpuskázta az ordító helyzetét, de a visszapattanó labdát Mohamed Szalah elé pöckölte, aki közvetlen közelről nem hibázott. Apró szépséghiba, hogy Szalah a hosszú indítás pillanatában lesen állt.

A második liverpooli gólra tíz percet sem kellett várni, egy kipattanó labda éppen Alexander Oxlade-Chamberlain elé került, aki tolt rajta egyet és gyilkos erejű lövéssel talált a jobb fölső sarokba.

Fél órányi játék után pedig Sadio Mané is beköszönt a Citynek, Szalah beadására a szenegáli ugrott legjobb ütemben és magabiztosan fejelt a kapuba.

Fordulás után teljesen más mérkőzés kezdődött. A hazaiak egyértelműen visszaálltak és megelégedtek a vezetéssel – miért ne tették volna? – ezzel pedig többet volt a labda a Manchester Citynél. A vendégek azonban nem tudtak mit kezdeni a labdával és bár 10-15 percig nagyon nyomtak a manchesteriek, komoly helyzetig nem jutottak.

A hajrában végül betalált Pep Guardiola csapata, azonban a játékvezető les miatt érvénytelenítette a gólt. A döntés jogosnak tűnt, ugyanakkor éppen ugyanilyen szituációban indult meg Szalah az első gólnál, így okkal reklamáltak a kékmezesek.

Nem lehet a 3-0-s végeredmény dacára sem maradéktalanul boldog Jürgen Klopp, ugyanis Mohamed Szalah-t sérülés miatt le kellett cserélni, ráadásul Jordan Henderson is sárga lapot kapott, ami miatt ki kell hagynia a visszavágót.

Végeredmény – Bajnokok Ligája, negyeddöntő, első mérkőzés

Liverpool – Manchester City 3-0 (3-0)
Gólszerző: Szalah 12., Oxlade-Chamberlain 20., Mané 31.

Kiemelt fotó: Anthony Devlin/AFP

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik