Foci

Leekens: Senki ne higgye azt, hogy biztos helye van a kezdőben!

A magyar válogatott új szövetségi kapitánya, Georges Leekens hétfőn, az M4 Sport Sport7fő című műsorában vendégeskedett. Az interjúban pár mondatban értékelte a két mérkőzés erejéig azt a két mérkőzést, amelyen még ideiglenesen Szélesi Zoltán ült a kispadon, de semmi meglepő nem hangzott el.

A belga tréner aztán mélyebbre ásott. Előbb kiemelte, hogy csak a jó hangulat nem lesz majd elég a válogatottnál, egy erős szakmai háttér kialakításán fáradozik majd és a szurkolók támogatásában is reménykedik. Ezután szóba került a keret mélysége, melyről elmondta, hogy új vezérekre van szükség.

Juhász Roland véleményem szerint ugyan nem tartozott a legjobb játékosok közé, de erős személyiség, igazi vezér volt. Olyan labdarúgókat akarok látni, akikben ott a “gyilkos ösztön”

A szakember elmondta továbbá, hogy nagyobb harcot szeretne a csapaton belül, azt, hogy legalább két-három játékos küzdjön egy adott posztért.

Minél nagyobb a konkurencia, annál jobban harcolsz. Ha ez nem tetszik, ne akarj válogatott lenni. Senki ne higgye azt, hogy biztos helye van a kezdőben

Georges Leekens azt is hangsúlyozta, hogy hiszi, irányításával a válogatott kijut a 2020-as Európa-bajnokságra.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik