Foci

Az új kapitány a magyar focistákról: Legyen meg bennük a gyilkos ösztön!

A magyar labdarúgó-válogatott új szövetségi kapitányával, Georges Leekensszel kapcsolatban egyelőre még mindenki csak találgat, és abban reménykedik, hogy visszahozza azt a hangulatot, ami 2016 nyarán uralkodott, amikor a csapat az Eb-n szerepelt, a játékosok pedig hősöknek számítottak.

“Úgy látom, bőven akad tennivalónk. Kemény feladat vár ránk a következő 8-9 hónapban, hiszen a Nemzetek Ligája kezdetére teljesen készen kell majd állnunk. A játékosokat nézve azt látom, hogy megvan a szükséges tehetség bennük az előrelépéshez.

Ugyanakkor fontos hangsúlyozni, hogy tehetséggel önmagában nem lehet meccset nyerni. Az önmagában legfeljebb középszerűségre elég. Odaadással, hittel, akarattal, küzdéssel, megfelelő fizikai állapottal, megfelelő intelligenciával viszont erősebb ellenfelek is legyőzhetőek. A legfontosabb feladatunk a következő időszakra, hogy szintet lépjünk, fejlődjünk”

– számolt be a belga szakember első benyomásairól az MLSZ honlapján.

Leekens kimondta azt is, amit a szurkolók nagyon szeretnének a játékosoktól látni, vagyis hogy a nemzeti csapatban mindenki többet nyújtson, mint a klubjában, mivel számukra a válogatottnak még önmaguknál is fontosabbnak kell lennie.

“Éreznem és látnom kell a játékoson, hogy nyerni akar mindig minden körülmények között. Ahogy azt sokszor mondani is szokták, a futballisták a modern kor gladiátorai, így én is harcosokat akarok látni a pályán. Olyan játékosokat, akik harcolnak egymásért, a csapatért, Magyarországért.

Ütköznek, sok párbajt vállalnak fel, mondhatnám úgy is, hogy megvan bennük a gyilkos ösztön és akik gyűlölnek veszíteni, még az edzésen egy nem kiélezett párharcban is”

– magyarázta a kapitány.

Aki a hétvégén a Vasas-Debrecen bajnokit tekinti meg élőben, de jövő héten sem tétlenkedik, a Magyar Kupában pályára lévő csapatokat is figyelemmel követi, úgyhogy már csak ezért is érdemes hajtani a meccseken, hátha bekerül egy-egy új név Leekens noteszébe.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik