Foci

“Hülyék az edzők és hoznak olyanokat, akik ugyanolyan hülyék, mint mi”

24.hu
24.hu

2017. 11. 20. 13:25

Korábban a témában:

Dr. Mezey György vendégeskedett a Digi Sport Amiről nem beszéltünk című műsorában. Mezey többek között beszélt a tehetségek kiválasztásáról, a magyarországi akadémiák helyzetéről, a magyar futballról is. A 76 éves szakember rögtön éles nyelvű megjegyzéssel kezdett, szerinte a magyar futball elveszítette a saját útját, ma már nincsenek értékrendek, csak okoskodók.

Az állampárt időszakában a futball volt az elsőszámú sport, finanszírozta az állam, nagyon sok pénzzel, a legkisebb vállalatnak is volt csapata, rengeteg pálya, rengeteg gyerek. Még Berlinben és környékében – ahol Dárdai Pali elmondása szerint német viszonylatban nagyon kevés gyerekből válogathatnak – is öt-hatszorosa ez a szám a magyarországinak.

Ezután felmerült az edzők felelőssége, akiknek a képzésében történetesen oroszlánrészt vállalt maga Mezey György is szakmai igazgatóként a magyar szövetségben.

Persze itt vagyunk mi, edzők. Hülyék az edzők, kész, emiatt nincs futball. És hoznak hülyébbnél hülyébbeket, akik ugyanolyan hülyék, mint mi voltunk, magyarok. Ezzel el is van intézve, ez a magyarázat, ami mindig jó a politikának, az aktuális sport- és futballvezetésnek.

Mezey abban látja az Európa-bajnokság utáni visszaesést, hogy nincs egy kijelölt, határozott irányvonal, szerinte a mostani magyar válogatottaknál az is baj, hogy a jelentős százalékuknál a nemzetközi szinten kevés a futballtudásuk. Ennek ellenére azért odaszúrt a Bernd Storck éraának is, mondván az állandó tesztelések fölöslegesek.

Az, hogy fizikai teszteket végeznek, azon már csak röhögök. A Gera akkor ki fog maradni, ha nem futja elég gyorsan a 30-at? Ezek showműsornak jók, csak semmi értelmük.

Mezey elmondása szerint középszerű játékosokkal vannak tele az akadémiák, az ügyes gyerekek meg külföldre igazolnak, ez pedig ahhoz vezet, hogy sok középszerű labdarúgót nevelnek a csapatok.

Csak azokat szabad kiengedni külföldre, akik érettek már rá, ha a profi világba beilleszthető. Nem tudnék válaszolni, hogy ki lenne az, mert ahhoz például Ugrait személyesen kellene látnom edzésen, a csapatomba berakva, a feladatokat ellátva. (…)Tinédzserkorban nekem koraiak ezek a kimenők.

Arra is kitért, miért tudott Izland a világ élvonalában megragadni, miközben a magyarok eltűntek az Európa-bajnokság után: Izlandon társadalmi hatás történt a futballra – nálunk viszont pont fordítva, a futball változtatja kicsit a politikai és vezetői döntéseket.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Drégelypalánk, 2019. január 9.
Személyvonat Nógrád megyében, a behavazott Drégelypalánk közelében 2019. január 9-én.
MTI/Máthé Zoltán

Holnaptól három hétig havazni fog

Kommentek

This handout video grab taken from footage released by the Royal Thai Navy on July 11, 2018 shows rescue personnel during the rescue operation for members of the "Wild Boars" Thai youth football team inside the Tham Luang cave in Khun Nam Nang Non Forest Park in Mae Sai district. - The 12 boys rescued from a Thai cave were passed "sleeping" on stretchers through the treacherous passageways, a former Thai Navy SEAL told AFP on July 11, giving the first clear details of an astonishing rescue mission that has captivated the world. (Photo by Handout / ROYAL THAI NAVY / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE - MANDATORY CREDIT "AFP PHOTO / Royal Thai Navy " - NO MARKETING NO ADVERTISING CAMPAIGNS - DISTRIBUTED AS A SERVICE TO CLIENTS
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.