Élő Foci

Európa-liga: Nagyot küzdött, de kiesett a Vasas

A Videoton kedden 3-3-as döntetlennel, a Ferencváros csütörtökön egy karcsú egygólos sikerrel biztosította továbbjutását az Európa-ligában. Nehezebb feladat vár a Vasasra, amely 4-3-as vereséget szenvedett az első mérkőzésen úgy, hogy a 88. percben még 3-1-re vezetett.

Egyetlen változtatást eszközölt az első mérkőzéshez képest a kezdőcsapatban Michael Oenning, a Vasas vezetőedzője: Szivacski Donát helyén a felépült Vaskó Tamás kezd majd a Szusza Ferenc Stadionban – a Vasas stadionja épül, ezért játszik az Újpest pályáján az angyalföldi csapat.

A Beitar Jeruzsálemnél is történt változás a kezdőcsapatban, de nem az első mérkőzésen parádésan beálló Yossi Benayoun került be. Az első gólt szerző Minatto Paulino került ki középpályáról, a helyén David Keltjens játszik majd, aki az első meccsen hátvédként szerepelt. Az így keletkező lyukat Tal Kahila foltozza majd be a védelemben.

Rendkívül eseménydús volt az első negyed óra, a magyar csapat nekiesett ellenfelének és az első percekben kapufáig jutott, Remili Mohamed szabadrúgása a kapufáról az ellenfél kapusára pattanva maradt ki. Az ebből vezetett ellentámadás végén hiába lőtt gólt Idan Vered, lesről indult.

A kilencedik percben aztán újabb villámgyors kontrát vezetett a vendég együttes, Antoine Conte kapta meg középen a labdát, lövését Nagy Gergely védeni tudta, azonban a kipattanóra startoló izraeli csatárt Hangya Szilveszter buktatta, így büntetőhöz jutott a Beitar.

Noha Itay Shechter gyenge tizenegyesét védte a Vasas kapusa, az ezután érkező kis szögletre nem számítottak a magyar védők, Hen Ezra pedig becselezte magát a tizenhatoson belülre és három védő szorításában kilőtte a bal alsót.


Itay Shechter Penalty Missed HD – Vasas FC… by RussellLerman


Vasas (Hun) 0-1 Beitar Jerusalem (Isr) 06.07.2017 by Football–Live

Ezután némileg lassabb lett a meccs, ez a Beitar Jeruzsálem állandó időhúzásának is köszönhető volt, de sajnos inkább a vendégek tudtak veszélyes támadásokat vezetni, mint a Evgen Pavlov, vagy fellopakodó Vaskó Tamás fejére ívelgető magyarok.

Fordulás után főleg a Vasasnál volt a labda, azonban a veszélyes akciókat mégis a vendégek vezették ellentámadásból. Hamar elfáradtak az angyalföldiek, a 61. percben Vered zavartalanul begyalogolt a tizenhatoson belülre, ahol két védővel együtt földre huppant. A játék mehetett tovább, Ezra eszmélt a leggyorsabban, megtolta a labdát középre, majd kilőtte a bal alsó sarkot.


0-2 Hen Ezra Goal UEFA Europa League… by jason-pitt1

A 79. percig nem is akadt komoly magyar helyzet, egy ügyes labdaszerzés után Pavlov készítette le Vida Máténak a labdát, a megpattanó lövést látványos mozdulattal bokszolta ki.

Megpróbálta utolsó tartalékait felhasználva legalább a szépítést megszerezni a Vasas, ám a végén csak egy harmadik bekapott gólt lett a jussa: Benayoun pocsékul eltalált lövése pont jó lett a csereként beálló Gaetan Varenne-nek.

Összesítésben 7-3-mal a Beitar Jeruzsálem jutott tovább, de a Vasas mindent megpróbált, nincs miért szégyenkeznie.

Eredmény – Európa-liga, selejtező, 1. forduló (visszavágó)

Vasas – Beitar Jeruzsálem 0-2 (0-1)
Vasas: Nagy G. – Burmeister, Vaskó, Risztevszki – Kleisz, Vida, Murka – Remili Pavlov, Kulcsár
kispad: Póser (k.), Ádám, Debreceni, Ferenczi, Király, Szivacski
Beitar: Kleyman – Conte, Kahila, Mori, Heister – Claudemir, Keltjens, Sabo – Vered, Shechter, Ezra
kispad: Soshan (k.), Benayoun, Agajev, Dilmoni, Paulino, Siroshten, Varanne
Gólszerző: Ezra 10′, 61′

Véget ért a selejtező

7-3-as összesítéssel a Beitar Jeruzsálem jutott tovább, miután 3-0-ra nyertek a Vasas elleni visszavágón.

Ott a harmadik

Egy levágódó lövés Benayoun elé került, aki pocsékul találta el a labdát, azonban pont így lett jó a csereként beálló Varenne-nek, aki az üres kapuba passzol. Elkészült az erejével a Vasas.

Megint a Vasas aktívabb

Egy mutatós akció végén Pavlov sarkazott Burmester elé, ám lövése Heisterről szögletre pattant. A szögletet Kleyman kiütötte messzire. Nem jön az a fránya szépítés…

Végre újra magyar lövés!

Egy ügyes labdaszerzés után Pavlov készítette le Vidának a labdát, a megpattanó lövést látványos mozdulattal bokszolta ki.

Érkezik Yossi Benayoun

Vaskó Tamás lerántotta az őt kicselező Michael Shechtert. Az így megálló játékot kihasználva behozta a nagy múltú középpályást a vendégek vezetőedzője. A szabadrúgás egy rövid passz volt, Vered jól érkezett, de pontatlan volt.

Vaskó lett a csapatkapitány

Ádám Martin áll be Remili Mohamed helyére. Ádám 7 góljával a Vasas házi gólkirálya volt az elmúlt idényben.

Változtat Oenning, de nem a taktikán

Murka Benedek helyére állt be Szivacski Donát, a formáció látszólag nem változik. Pár perccel korábban a duplázó Ezra helyére Paulino is bejött.

Ismét Nagynak kellett védenie

Sokadik alkalommal szánta el magát lövésre Conte, a felhúzódó jobbhátvéd, de Nagy Gergely eszén eddig nem tudott túljárni.

Hű Risztevszki mekkorát mentett!

Megint pillanatok alatt a Vasas kapuja előtt találta magát a Beitar, Ezra lövőhelyzetben is inkább Shechtert indította, ám Risztevszki ragyogó becsúszással szögletre lőtte ki a labdát! A sarokrúgás veszélytelennek bizonyult.

21:36

Pavlov kapott pazar indítást, azonban a leshatárról induló csatárt eltűntette David Mori, így őt is sárga lappal büntette a játékvezető.

Pavlov kiharcolta, de ki is hagyta

Jó helyzetben kapott labdát Pavlov, csakhogy szorosan állt rajta védője. Ügyesen becsapta és jó 14 méterről lőtt, ám csúnyán kapu mellé tette a labdát.

Vered máris tüzelt!

Azonnal mutatta Idan Vered, hogy végig figyelni kell, lövése azonban nem ment a kapu közelébe.

Ismét útjára indul a labda

A Beitar Jeruzsálem kezdte a második játékrészt, hamar eladta a labdát, azonban rögtön utána a Vasas is.

Berecz Zsombor a pálya szélén tűnt föl

Az M4 Sport megszólaltatta a sérülésből lábadozó Berecz Zsombort, aki hisz a továbbjutásban és hamarosan újra edzésbe áll. A jövőjéről nem nyilatkozott – állítólag több csapat is vinné.

Többet volt a labda a Vasasnál

57-43 volt a labdabirtoklási arány a félidőben a magyar csapat javára. Emellett mindkét csapat hatszor próbálta meg bevenni az ellenfél kapuját, ám a Vasas csak egyszer találta el a kaput, míg az izraeliek ötször.

Megint Vaskó fejel!

Remili ívelésébe Risztevszki nem tudott beleérni, ám Vaskó megpróbálta kapura fejelni háttal a kapunak, Kleyman könnyedén fogta. Pár perccel később Pavlov forgolódott a tizenhatos peremén, de lőni nem tudott. Véget ért közben az első félidő.

Sok a hiba a Vasasnál

A vendégek pontosan tudják, hogy elég kivédekezniük a maradék perceket, a Vasas játékában viszont rengeteg a hiba. Heister taktikai szabálytalanságakor tűnt úgy, hogy esetleg akció készülhet, ám a védő oldalról elkaszálta Murka Benedeket.

Most nyom a Vasas!

Az utóbbi percekben inkább a magyar csapat dominált, Kleisz kínálta meg Kleyman kapuját, de centikkel célt tévesztett. Egy perccel később Kleyman kiöklözte Remili szögletét. Most már többet van a labda az angyalföldieknél.

Vered besárgul

Idan Vered buktatta a ritmust váltó Hangya Szilvesztert, amiért sárga lapot kapott. A 20 méterről elvégzett szabadrúgást Remili a sorfalba lőtte.

Megint Nagy Gegely a megmentő

Villámgyors ellentámadás végén Conte húzott el jobb szélen, jól is centerezett, ám Shechter kilenc méterről leadott lövését nagy bravúrral védte Nagy Gergely!

Megtorpant a Vasas

Nagy vehemenciával esett ellenfelének a Vasas a mérkőzés elején, azóta viszont átvette a kezdeményezést a Beitar Jeruzsálem, amely nagyon profin húzza az időt. Valamit ki kell találniuk az angyalföldieknek, mert eddig nem működik a Vasas terve.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik