Élő Foci

Európa-liga: Egy gól és más semmi, győzött a Fradi

Kedden a Videoton csapata gólgazdag 3-3-as végeredménnyel, kiharcolta a továbbjutást a máltai hőségben. Csütörtökön a Ferencváros is továbbjutott, a 2-0-ra nyert első mérkőzést követően 1-0-ra nyert a Jelgava otthonában..

Az első mérkőzésen négy újonc is szerepelt a magyar csapatban: Otigba Kenneth, Priskin Tamás és Fernando Gorriarán a kezdőben kapott helyett, Bőle Lukács pedig a kispadról szállt be, a visszavágón Rui Pedro is debütált csereként.

Rendkívül kényelmesen indult a mérkőzés, komolyabb helyzetek nélkül telt el gyakorlatilag az első félidő első fele. A Fradi birtokolta többet a labdát, de nagyon nem erőlködött, hogy gólt szerezzen, míg a Jelgava inkább behúzódott és ellentámadásokra készült – igaz, ilyesmit nem nagyon láttunk tőlük.

Főként Amadou Moutari volt aktív, de rendszeresen középre cselezett, így a védők mindig blokkolták lövéseit, mivel tudták mi jön. Fernando Gorriarán is próbálkozott távolról néha, de nem tudott veszélyes lövést leadni.


Goal Priskin Jelgava 0-1 Ferencvaros by hdlivegoals

Fordulás után egy fokkal aktívabb volt a Jelgava, de nem törte a kapu a Ferencváros védőinek a hátát. Érdemes azonban megjegyezni, hogy időnként mutatott jó játékot is a Jelgava, az 52. percben Marcis Oss óriási bedobása után jóformán mindkét csapat összes játékosa a Ferencváros tizenhatosában várta az érkező labdát. Egy pattanás után Glebs Kluskins szép mozdulattal, félollóval lőtt a zöld-fehérek kapujába, azonban a játékvezető – valószínűleg lökés miatt – szabadrúgást ítélt kifelé.

Még Amadou Moutari lőtt egy lesgólt – ez tényleg les volt – de rendkívül lassú és gyenge mérkőzést produkált a visszavágó, amelynek utolsó tíz percében takaréklángon égett a Fradi, így kicsit nyomni tudott a Jelgava, de gólt nem szereztek.

Csernik Kornél számára így is emlékezetes maradt a mérkőzés, mivel beállásával az elmúlt 12 év legfiatalabb Fradi-játékosa lett a nemzetközi színtéren.

A következő körben minden bizonnyal a 2016-ban a Videotont kiejtő dán FC Midtjylland lesz az ellenfél – a dánok 6-1-re nyerték első mérkőzésüket az észak-ír Derry City ellen.

Eredmény – Európa-liga, selejtező, 1. forduló (visszavágó):

FK Jelgava – Ferencváros 0-1 (0-1)
Jelgava: Ikstens – Slampe, Oss, Redjko, Klimasevics – Alhinho, Bakmaz – Jaudzems, Kluskins, Kauber – Rafael Ledesma
Kispadon: Krumins (k), Grigaravicius, Heh, Lazdins, Pereplotkins, Razulis, Sinelnikovs
Ferencváros: Dibusz – Lovrencsics G., Koch, Leandro, Botka – Gera, Gorriarán – Varga R., Bőle, Moutari – Priskin.
Kispadon: Varga Á. (k), Kundrák, Batik, Hajnal, Csernik, Rui Pedro, Lovrencsics B.
Gólszerző: Priskin 37′

Véget ért a találkozó

Ha nem is jó játékkal, de 1-0-ra nyert a Ferencváros, így 3-0-ás összesítéssel továbbjutott. A következő ellenfél vélhetően az első mérkőzését 6-1-re nyerő dán FC Midtjylland lesz.

Meddő lett fölény

Az utóbbi percekben inkább a hazaiak gyakorolnak nyomást a Ferencváros kapujára, de a lövéseiket blokkolják a magyar védők, a beadásokat pedig rendre magabiztosan öklözi ki Dibusz.

Kluskins fölé lőtte

Gyorsan cseréltek egyet a hazaiak, Lazdins jött Alhinho helyett. Kluskins lövése picivel kapu fölé ment, Dibusz rajta volt, de védenie nem kellett.

Koch is sárgát kapott

Kicsit eljátszotta a hattyú halálát a hazaiak játékosa, de befújhatú szabadrúgást kapott a Jelgava, 17 és fél méterre a kaputól.

Leandro is besárgul

Egészen furcsa mozdulattal, kifordulva próbálta meg elrúgni az ellenfele előtt a labdát. Nem sikerült, sárga lapot kapott. A szabadrúgás után beszálló labdát Dibusz kiöklözte.

Moutari és Oss kakaskodott kicsit

A lettek hátvédje nem akarta odaadni a labdát, ezt nehezményezte a Fradi légiósa. Moutariban fölment a pumpa, meglökte Osst, aki nem maradt adós a válasszal. Villant is a sárga mindkettejüknek.

Megint üresen fejelhettek a lettek!

Ezúttal Oss fejét találták meg egy hosszú ívelést követően a hazaiak, nem sokkal azután, hogy egy élesen belőtt szögletet kifejeltek a magyar védők.

Kettőt cserél Doll

Gera Zoltán picit húzta a lábát, nem tudni, hogy ezért, vagy másért, de minden esetre Thomas Doll lehozta. Hajnal Tamás állt be a helyére. Rajta kívül Csernik Kornél kapott lehetőséget – ezzel az elmúlt 12 év legfiatalabb FTC-játékosa nemzetközi mérkőzésen. A fiatal támadó Botka Endrét váltotta.

Moutari betalált - hiába

Amadou Moutari lesen kapta a labdát, így hiába lőtt a bal alsó sarokba, marad a 0-1-es állás.

Ez nem rajtunk múlt...

Jobb szélről érkezett egy szabadrúgás, a nem is olyan régen beállt Razulis fejelhetett kapura, de rosszul találta el a labdát, így a kaput sem találta el. Nem a védőkön múlott.

Jön az újonc!

A mérkőzésen nem sokat mutató Varga Roland helyére érkezik Rui Pedro.

Újra a lettek cserélnek

Az utóbbi percekben egyenértékű partnere volt a Jelgava a Ferencvárosnak, de helyzetekig egyik fél sem jutott. Cserélnek a hazaiak, Bakmaz helyett Razulis a pályán.

Éledezik a Fradi is

Először Varga Roland próbálkozott, majd Bőle Lukács kétszer, de vagy a blokkban akadtak el a labdák, vagy Ikstens kezében landolt a lövés.

Változtat a Jelgava

Jaudzemsnek ennyi volt, sok vizet nem zavart. Az első meccsen nagyon durván játszó Grigaravicius állt be helyette.

Érvénytelen lett gól

Oss óriási bedobása után jóformán mindkét csapat összes játékosa a Ferencváros tizenhatosában várta az érkező labdát. Egy pattanás után Kluskins szép mozdulattal, félollóval lőtt a zöld-fehérek kapujába, azonban a játékvezető lökés miatt szabadrúgást ítélt kifelé.

Moutari a legaktívabb

A Fradi bal szélén rendre indítja Amadou Moutarit, azonban a támadó rendere befelé cselez és a védőkbe lövi a labdát.

Minden statisztikában jobb a Ferencváros

8-2 a gólszerzési kísérletek száma, 61%-ban a Fradinál a labda, még a szabálytalanságok tekintetében is a zöld-fehérek állnak “jobban” furcsa módon – kilencszer szabálytalankodtak a magyarok, míg a lettek csak hat alkalommal

Vége a félidőnek

Az utóbbi percekben többet volt a labda a letteknél, de azért nagyon nem izzadtak meg a zöld-fehérek, hogy kivédekezzék. Összesítésben 3-0 a magyar csapatnak, a Jelgavának négy gólra lenne szüksége.

Ebben jóval több volt...

Priskin Tamás a bal szélen kapott labdát, azonban nagyon lagymatag, gyenge lövését könnyedén megfogta Ikstens. Könnyen 0-2 lehetett volna!

Vezet a Ferencváros!

Szép akciót vezetett a Fradi: Priskin Tamás tette középre a labdát, Moutari szerencsével tartotta meg, majd Bőle elé tálalt, aki üggyel bajjal Priskin elé játszott. Priskin első lövése még elakadt, másodjára viszont higgadtan a hosszú alsóba gurított. 0-1


Goal Priskin Jelgava 0-1 Ferencvaros by hdlivegoals

Végre valami

Gera Zoltán egy ütemmel később indította Varga Rolandot, aki azonban lesről indult – igaz, egyébként sem lőtte be a helyzetet. Legalább valamit láttunk.

Ó, mi maradt ki!

Bőle Lukács gyújtotta be a rakétát a jobb szélen, simá lehagyott két védőt, középre lőtt labdája Ossról a bal kapufán csattant, a kipattanó labdát Priskin becsúszva a jobb kapufa mellé sodorta.

Hajmeresztő hiba Dibusztól!

Pocsék szögletet végzett el a hazai csapat, Dibusz senkitől sem zavartatva kiejtette a mellkasa magasságába érkező labdát a rövid oldalon. Az újabb sarokrúgás Oss fejére érkezett, ám a hátvéd jócskán kapu mellé bólintott.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik