Foci

Úgy kapott ki a Vasas, hogy a 88. percben még két góllal vezetett

Úgy utazott a Beitar Jeruzsálem elleni El-selejtezőre Izraelbe a Vasas, hogy nem számított a mérkőzés esélyesének, ennek ellenére minden esélye megvolt a győzelemre. A 88. percben például 3-1-re vezettek Michael Oenning fiai. Talán csak a Vasas játékosai tudják, hogyan tudtak innen kikapni…

Nem indult jól a meccs, a 19. percig igazából a Beitar nyomott és egy ügyes háromszögelés után középre adott labdát Nagy Gergely hiába paskolt ki, Minatto Paulino az üres kapuba passzolt. A félidő végére azonban Evgen Pavlov percei jöttek el, a 36. percben Hangya Szilveszter keresztezését fejelte védhetetlenül a kapuba, nem sokkal a lefújás előtt pedig egy jobbról érkező labdát vágott a léc alá.

Fordulás után öt perccel Kulcsár Tamás került ordító helyzetbe, miután elé csúsztattak egy előre vágott labdát, Kulcsár pedig higgadtan a kapuba emelt. A Beitar próbálkozott többször is a szépítéssel, de valaki mindig menteni tudott az angyalföldieknél, a mérkőzés utolsó negyed órájában pedig már a Vasas lőhetett volna többször is újabb gólt.

Aztán elérkezett a 88. perc és valami hihetetlen pálfordulás állt be. Itay Shechter gondolt egy merészet, óriási szólóba kezdett, amelyhez a magyar védők csak aszisztáltak, így volt helye és ideje kihagyhatatlan helyzetbe hozni Yossi Benayount. Két perccel később Idan Veredet ugratta ki pompásan Benayoun, Vered kicselezte Nagyot és az üres kapuba passzolt.

Annyira sokkolta a Vasas játékosait a két perc alatt bekapott két gól, hogy csak kóvályogtak a pályán, azt se tudták mi történik, a Beitar Jeruzsálem viszont vérszemet kapott és olyan tempóban járatták a labdát, hogy hiába dobta magát a Vasas védelme a labda útjába egymás után többször is, a labda végül eljutott Erik Sabóhoz, aki belőtte a mindent eldöntő gólt.


All Goals Beitar 4-3 Vasas 29.06.2017 by allsporttv1

Öt perc alatt három gólt lőttek a hazaiak és sokkolták a magyarokat, a végeredmény nagyon fájdalmas.

Eredmény – Európa-liga, selejtező, 1. forduló

Beitar Jeruzsálem 4-3 Vasas (1-3)
Gólszerző: Paulino 19′, Benayoun 88′, Vered 90′, Sabo93′ ill., Pavlov 36′ 43′, Kulcsár 50′

Ajánlott videó

Olvasói sztorik