Élő Foci

Európa-liga: megszenvedett a Videoton ellenfelével, de nyerni tudott

A Ferencváros és a Vasas után 20:45-től, hazai pályán, kiemeltként kezdi meg a 2017-18-as idény Európa-liga selejtezőjét a Videoton a máltai FC Balzan után. Sokáig úgy tűnt, nem sikerül majd gólt szereznie a magyar csapatnak, de a végjátékra kicsit elfáradtak a vendégek.

Hamar kirajzolódtak az erőviszonyok a találkozón: főleg a Videotonnál volt a labda, miközben a máltai csapat védelme rendkívül fegyelmezetten védekezett, sőt a durvaságtól sem riadtak vissza. Ennek ellenére el-eljutott a kapuig a Videoton, de Bódi Ádám fölöslegesen cselezgetett a 13. percben, egy ízben pedig szinte esélytelen szögből próbálkozott.

Fordulás után felbátorodott az FC Balzan, az első percekben úgy tűnt egyenrangú partnere lesz játékban a Videotonnak, ám a székesfehérváriak apránként visszavették kezükbe az irányítást. Az igazi fordulatot azonban Géresi Krisztián beállítása hozta. A fiatal magyar támadó új színt hozott a támadásokba, Danko Lazoviccsal és Marko Scsepoviccsal is remekül megértették egymást.

A 73. percben úgy tűnt, minden a Vidi ellen dolgozik, egy egészen könnyű síppal befújt tizenegyest végezhetett el Scsepovics – Lazovicsot lökték a tizenhatoson belül – ám a szerb csatár a fölső lécre bombázta a labdát. Az “átok” aztán a 80. percben csak megtört, Géresi gyönyörűen sarkazott Scsepovics elé, aki a bal alsóba lőtte a labdát – ezzel megszerezve a Videoton 150. nemzetközi gólját.


1-0 Marko Scepovic Goal HD – Videoton vs Balzan… by jason-pitt1

Ezután is lőhetett volna gólt Scsepovics, amikor Géresi gyönyörű csellel verte át a védőjét és erővel a hosszú kapufához lőtt, hihetetlen módon azonban Scsepovics egy méterről sem tudta bevenni a kaput!

Végül a 94. percben Lazovics csak betuszkolta valahogy a második gólt: Loic Nego szép jobb beadását kapura fejelte Anel Hadzics, de ezt még védeni tudta az ellenfél kapusa, ám a kipattanót Lazovics hat méterről a kapu közepébe emelte.

Elismerésre méltó módon küzdött a máltai csapat, amelynek bizony megvoltak a maga helyzetei is, még ha nem is olyan nagyok, mint a magyar csapatnak, de kétségtelenül a jobban játszó – és egyáltalán játszó – csapat nyerte meg a mérkőzést.

Eredmény – Európa-liga, selejtező, 1. forduló

Videoton – FC Balzan 2-0 (0-0)
Videoton: Kovácsik – Nego, Juhász, Fejes, Stopira – Bódi, Varga, Hadzics, Szuljics – Lazovics, Scsepovics
FC Balzan: Janjusevics – Szavics, Oliveira, Serrano, Bezzina – Ljubomirac, Fenech P., Fenech R., Effiong – Kaljevics, Cadu
Gólszerző: Marko Scsepovics 80′, Danko Lazovics 94′

Csak összejött a második gól

Lazovics valahogy bekotorta közvetlen közelről a labdát. Ezután a játékvezető le is fújta a találkozót, 2-0-ra nyert a Videoton!

Onnan nem illik?

Lazovics pompásan indította Géresit a bal szélen, a magyar támadó egy nagyon pimasz csellel csapta be emberét, a hosszú oldali kapufa elé lőtte a labdát, az érkező Scsepovics azonban kapu mellé lőtt. Olyan egy méterről. Ez volt a nehezebb.

Kicsit leült a meccs

A Balzan úgy tűnik elfáradt a végére, okosan tartja a labdát a Videoton. Nem valószínű, hogy nagy változás lesz.

Megvan a Videoton 150. gólja nemzetközi porondon

Marko Scsepovics tette jóvá, hogy korábban kihagyta a tizenegyesét, Géresi parádés sarkazására jó ütemben érkezett a szerb támadó és magabiztosan lőtt a kapu bal alsó sarkába.

Ebből nagyobb baj lehetett volna

Óriási kavarodás alakult ki a Videoton tizenhatosa előtt, végül Effiong kapura is lőtt, de Kovácsik Ádám védeni tudott.

Büntetőt rontott a Videoton!

Danko Lazovicsot lökte meg Effiong, a játékvezető pedig tizenegyest ítélt! A labda mögé Scsepovics állt, aki a fölső lécre bombázta a büntetőt. Marad a 0-0

Na ez szép volt!

Géresi Krisztián jól állt be a meccsbe, ügyes játék után Lazovicstól kapott vissza egy labdát, amit a kapu bal alsó sarkába szánt, ám Janjusevics védeni tudott.

Próbál újítani Marko Nikolics

Géresi Krisztián állt be Bódi Ádám helyett, korábban Pátkai Máté váltotta Varga Józsefet. Talán ez egy kicsit felpezsdíti a támadójátékot.

Helyzet itt is ott is

Előbb az FC Balzan lőtt középre egy szabadrúgást, majd néhány perccel később Bódi Ádám lövését a máltaiak védője a kapu torkából rúgta ki, a kapus pedig szögletre paskolta.

Kovácsiknak védenie kellett

Ryan Fenech végzett el egy szabadrúgást jó húsz méterre a kaputól, a kapu jobb sarka felé repülő labdát magabiztosan ütötte ki Kovácsik Ádám.

Eddig nincs különbség

A máltaiak kemények és lelkesek, a Videoton pedig nehezen töri fel ellenfele védelmét. Lazovics beadásaiban van veszély időnként.

Nagy a Videoton mezőnyfölénye

62%-ban birtokolta a labdát a magyar csapat, de mindössze ötször lőtt kapura, ez édeskevés. Főleg úgy, hogy egyik lövés sem talált kaput…

Lazovics megpróbálta sunyin!

A máltaiak összeakasztották a bajszukat Lazoviccsal és Szuljiccsal is, de végül csak elvégezte Lazovics a szabadrúgást, jó húsz méterre az ellenfél kapujától. Lövése elakadt egy máltai lábon, a félidő ezzel véget is ért. Ennél több kell a Vidinek, ha nyerni akar.

Kettő perc hosszabbítás lesz

Nagyon erőlködik a Videoton, de betonkemény a máltai védelem. Nem rettennek vissza semmilyen eszköztől, hogy elkerüljék a gólt, eddig nem nagyon van ellenszere a magyar csapatnak.

Nyom, nyom a Videoton, de...

Valahogy nem akar összejönni az a fránya vezető gól. Az utolsó megoldások nem sikerülnek, az imént Bódi Ádámhoz került a labda kiszorított helyzetben és megpróbálta a kapuba lőni a labdát, de jobb lett volna, ha inkább középre ível.

Hát ez fura volt...

Hadzics fejelt az ellenfél kapujába egy jobbról érkező labdát, csakhogy a játékvezető középen szabálytalannak látta Lazovicsot és ezért nem adta meg a találatot. A Videoton játékosai tizenegyest reklamáltak, de az meg nem volt megadható eset. Marad a 0-0

Az év üngólja lett volna!

Lazovics ívelte középre a labdát és Paul Fenech csukafejessel akart menteni, de így lett nagyon veszélyes, Janjusevics bravúrral védett!

Villant egy sárga

Milan Szavics rettentő durván rácsúszott Hadzics lábára, a máltaiak remekül tudják tördelik a játékot – minden értelemben…

Janjusevics jól jött ki

Komoly helyzete nem volt még a Videotonnak, Lazovics beadására kissé rizikósan jött ki a Balzan kapusa. Nem sokkal később Scsepovics hozta helyzetbe Bódi Ádámot, aki belehalt a szépségbe, ahelyett, hogy a kapuba vágta volna a labdát. Nagy kár!

Nem gyenge ez a Balzan!

A máltaiak eddig fegyelmezetten védekeznek és ügyesen tartják a labdát. Canu próbálta meg indítani Ljubomiracot, a székesfehérváriak szerencséjére hosszú volt a labdája.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik