Foci

A címvédő Újpestet búcsúztatva kupadöntős a Vidi

videoton (videoton)
videoton (videoton)

Volt öt gól és egy égbe lőtt tizenegyes is a labdarúgó Magyar Kupa elődöntőjének második mérkőzésén.

Szögezzük le az elején: izgalmas meccset vívott egymással az Újpest és a Videoton a Magyar Kupa elődöntőjének visszavágóján, igaz az első meccs után csak javulni tudott a színvonal. A Vidi április elején, hazai környezetben „csak” 1-0-s előnyt dolgozott ki, azaz teljesen nyílt maradt a párharc.

A fővárosiak kezdték jobban a keddi összecsapást, sorra dolgozták ki a helyzeteket, azonban a székesfehérvári alakulat szerzett vezetést mondhatni a semmiből: Nikolics furcsa ívű, ám kétségkívül szépségdíjas lövése csapta be Balajczát a 22. percben. Ez kissé megfogta a hazaiakat, azonban még a szünet előtt egyenlített az Újpest, Litauszki egy szabadrúgás után bólintott a vendégek kapujába.


Fotó: vidi.hu

Közvetlenül a szünet után a Videoton volt valamivel veszélyesebb, Heris egy ízben a gólvonal előtt állította meg a labdát, majd ismét az Újpest percei következtek, Szolnokinak az 55. percben óriásit kellett mentenie a fehérvári tizenhatoson belül. Az 56. percben ismét a vendégek szerezhettek volna vezetést, miután Oliveira harcolt ki egy büntetőt, azonban Nikolic a kapu fölé helyezett, maradt az 1-1.

Mind a két oldalon akadtak lehetőségek, majd a 70. percben újabb gólt láthattunk, Trebotic nagyszerű középre adását a meglepően üresen érkező Nikolic bólintotta a hálóba, eldöntve ezzel a továbbjutást. A végére aztán összeroppantotta ellenfelét a székesfehérvári alakulat, a csereként beállt Feczesin, majd Oliveira is betalált, 1-4 lett a végeredmény, kettős győzelemmel jutott tovább Joan Carrillo legénysége.

A Videoton ellenfele a fináléban vélhetően a Ferencváros lesz, amely a másodosztályú Szolnok otthonában került 2-0-s előnybe.

Eredmény – Magyar Kupa, elődöntő, visszavágó

Újpest – Videoton 1-4 (1-1)
Gólszerzők: Litauszki (39.) illetve Nikolics (22., 70.), Feczesin (87.), Oliveira (90+3.)

Továbbjutott: a Videoton, kettős győzelemmel.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik