Foci

A Leverkusen sem tudta megállítani a Bayernt

Mario Mandzukic (mario mandzukic, )
Mario Mandzukic (mario mandzukic, )

A müncheniek hazai környezetben diadalmaskodtak 2-1-re a német labdarúgó-bajnokságban. Ez volt a címvédő 17. bajnoki győzelme zsinórban!

A fordulót megelőzően 16 bajnoki mérkőzést nyert meg zsinórban a címvédő Bayern München együttese és hazai környezetben a hullámvölgybe kerülő Bayer Leverkusen ellen is kötelező volt a három pont megszerzése Pep Guardiola csapatának. A vendégek négy mérkőzést követően szerettek volna visszatérni a győzelem ösvényére és az első félidőben jól is tartották magukat, ám a szünet előtti percekben Mandzukic vezetéshez juttatta a bajorokat.


Mario Mandzukic 16 gólos már a bajnoki szezonban
Fotó: Europress Fotóügynökség

Sőt, ha mindez nem lett volna elegendő, a második játékrész elején megduplázta előnyét a vendéglátó, Bastian Schweinsteiger szabadrúgásból köszönt be. Ez a gól el is vette a Gyógyszergyáriak kedvét a további játéktól, csak a találkozó hajrájában mutatott életjeleket a vendégegyüttes, amely Kißling találatával szépített. A végeredmény 2-1 lett.

A címvédő egészen elképesztő formában van, szezonbeli 25 bajnokijából 23-at is megnyert és mivel még két döntetlen van a tarsolyban, a mostani Bayern lett a Bundesliga történetének első olyan csapata, amely az első 25 kanyart veretlenül tudta le. Az elsőszámú üldöző, a Borussia Dortmund kikapott szombaton, azaz már márciusban újra bajnok lehet a Bayern München.

Eredmény – Bundesliga, 25. forduló

Bayern München – Bayer Leverkusen 2-1 (1-0)
Gólszerzők: Mandzukic (44.), Schweinsteiger (52.) Kießling (90+1.)

Videó – Mandzukic lőtte az első hazai gólt:

Videó – Schweinsteiger a másodikat:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik