Foci

Csoportgyőztes a Bayern, de véget ért egy sorozat

bayern münchen (bayern münchen, )
bayern münchen (bayern münchen, )

A németek 2-0-ról kaptak ki a Manchester Citytől a Bajnokok Ligája csoportkörének utolsó fordulójában.

A D jelű négyesben az már biztos volt, hogy a Bayern München és a City a két továbbjutó, csak az nem dőlt el, hogy melyikük zár az első pozícióban. A két együttes egymás elleni összecsapása 3-1-es bajor győzelemmel zárult, így a Citynek mindenképpen nyernie kellett volna az Allianz Arénában, hogy megelőzzék a BL-címvédőt.

Ez sikerült is, bár úgy tűnt, hogy a hazaiak simán lehozzák a meccset, ugyanis Müller és Götze révén már 12 perc után 2-0-ra megléptek. Aztán fordult a kocka, az angolok még a szünet előtt szépítettek David SIlva találatával, majd a második felvonásban előbb sikerült egyenlíteni, majd fordítani is: Kolarov büntetőből volt eredményes, Milner pedig nagy bombát ragasztott a kapuba.


Fotó: AFP

A Citynek viszont ez nem volt még elég, legalább négyet kellett volna lőniük az elsőséghez, ám ez nem sikerült, így hiába nyertek Münchenben, csak második helyen zártak. A Bayern viszont zsinórban tíz győzelem után kapott ki a Bajnokok Ligájában, így nem írt újabb történelmet a német klub. A csoport másik mérkőzésén a Victoria Plzen legyőzte a meccset kilenc emberrel befejező CSZKA Moszkvát, így a csehek mennek az Európa Ligába.

A C jelű négyesben a Paris Saint-Germain csoportgyőzelme már biztos volt, így nem is erőltették meg magukat a Benfica otthonában. A második helyre viszont két együttes, a portugálok és az Olympiakosz pályázott, ugyanannyi ponttal, így mindkét alakulat számára csak a győzelem volt elfogadható.


Fotó: AFP

A Benfica végül 2-1-re, a görögök 3-1-re nyertek, de az egymás elleni mérleg alapján az Olympiakosz jutott az egyenes kieséses szakaszba, a portugáloknak viszont meg kell elégedniük az Európa Ligával.

Azért egy mondatot megérdemel az Olympiakosz-Anderlecht csata is, ugyanis a belgák részéről három játékost állított ki Wolfgang Stark, a hazaiak pedig három büntetőből kettőt kihagytak, így nyertek végül 3-1-re.

A játéknap többi meccséről és az elhalasztott Galatasaray-Juventus találkozóról IDE kattintva olvashatsz.

Eredmények – Bajnokok Ligája, 6. forduló

C csoport:
Benfica-Paris Saint-Germain 2-1 (2-1)
Gólszerzők: Lima (45.-büntetőből), Gaitan (59.) illetve Cavani (37.)

Olympiakosz-Anderlecht 3-1 (1-1)
Gólszerzők: Saviola (33., 58.), Dominguez (95.-büntetőből) illetve Kljestan (39.)
Piros lap: Kouyate (49.), N’Sakala (88.), Proto (93.)

D csoport:
Bayern München-Manchester City 2-3 (2-1)
Gólszerzők: Müller (5.), Götze (12.) illetve Silva (28.), Kolarov (59.-büntetőből), Milner (62.)

Victoria Plzen-CSZKA Moszkva 2-1 (0-0)
Gólszerzők: Kolar (76.), Wagner (90.) illetve Musa (65.)
Piros lap: Dzagoev (67.), Wernbloom (93.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik