Foci

A Fradi 9 éve nem szerzett trófeát, ma nyerhet

gólvonal (gólvonal)
gólvonal (gólvonal)

Ma délután fél hattól a székesfehérvári Sóstói Stadionban játssza a Videoton és a Ferencváros a Ligakupa 2012–2013-as kiírásának döntőjét. Ezt várja Tóth Balázs (Videoton) és Böde Dániel (Ferencváros) a meccstől.

Vicces, de a Videoton szerda délután idegenben játszik a saját pályáján, mivel a mérkőzést nem a fehérvári klub rendezi, és a pályaválasztói jog sem az övék. Az ok prózai, az MLSZ már hetekkel ezelőtt sorsolással döntötte el a mérkőzés helyszínét. Amúgy a Vidi jól áll a sorozatban, eddig háromszor is elhódította már a Kupát, a Fradi először finalista.

A Vidi 2008-ban a Debreceni VSC, 2009-ben a Pécsi MFC, 2012-ben – idegenben, a Széktói Stadionban – a Kecskeméti TE ellen nyerte meg a kupát. A csapat a csoportmérkőzéseken a Kaposvári Rákóczit, a Pápát és a második ligás ZTE-t előzte meg, hat meccsből négyet megnyerve. A negyeddöntőben a DVSC-Tevát búcsúztatta, a 180 perces csatában született egyetlen góllal, ezt egyébként büntetőből Nemanja Nikolics lőtte. Az elődöntőben a PMFC-Matias volt az ellenfél, a fehérváriak kettős győzelemmel (3-1, 2-1) jutottak be a döntőbe.

A Ferencváros a 2006-os kizárás óta először szerezhet trófeát, illetve először lehet kupagyőztes a Magyar Kupa 2004-es elhódítása óta. A zöld-fehérek a csoportmérkőzéseken a KTE, az MTK és a Szolnoki MÁV előtt jutottak tovább, veretlenül. A negyeddöntőben előbb 3-1-re legyőzték a Pápát, majd hosszabbítás után kikaptak a visszavágón 4-2-re, de a több idegenben szerzett góllal mégis bejutottak az elődöntőbe. Ott már kettős győzelmet arattak az Eger ellen (3-1, 1-0).

A Fradinak annyira nem nyerő a helyszín. Legutóbb Kupadöntőt éppen itt játszottak. 2005. május 11-én a Magyar Kupa döntőjében négy piros lappal tarkított mérkőzésen 5-1-re verte őket az egykori Fradi-kedvenc Pintér Attila irányította Sopron.

Kubatov Gábor, a Fradi elnöke a vidi.hu-nak úgy nyilatkozott, hogy Magyarország két legszebb focit játszó együttese jutott a Ligakupa döntőjébe. “Hogy milyen eredményre számítok? Egy fradista mindig csakis az első hellyel elégedett, az ezüstérem nem ér semmit sem.”

Garancsi István, a Vidi tulajdonosa szerint két jó formában lévő csapat találkozik a Ligakupa-döntőben, ráadásul mindkét csapat taktikája a támadófocira épül. “Biztos, hogy közönségszórakoztató meccs lesz. Remélem, hogy mindkét csapatot sok néző fogja buzdítani a Sóstói Stadionban. Nagyon bízom benne, hogy ma estétől már négyszeres Ligakupa-győztesnek mondhatjuk el magunkat.”

Ligakupa döntő

Székesfehérvár, Sóstói Stadion, 17,30
Játékvezető: Farkas Ádám

Ferencváros – Videoton

Ajánlott videó

Olvasói sztorik