Foci
mtva (közmédia, )

Óriási MTVA focibaki és annak következményei

Kálnoki Kis Attila
Kálnoki Kis Attila

rovatvezető. 2012. 10. 08. 12:47

A magyar-izraeli barátságos meccs alatt mást-mást közvetített a Magyar Televízió a magyar és az izraeli nézőknek. Ez még csak-csak, de nekik azt, amikor az izraeli himnusz alatt a magyar szurkolók közül néhányan iráni és palesztin zászlókat lengettek, többen hátat fordítottak a pályának és antiszemita bekiabálásokat tettek. Az MTVA most bocsánatot kért a hibáért.

A Mispaha nevű blog már augusztus 16-án a Magyarország-Izrael (1-1) barátságos mérkőzés másnapján, Vizuális öngól című posztjában megírta mindezt. A bejegyzés kapcsán a Műsorszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) előbb támadásba lendült, majd az izraeli sporttévét hibáztatták, végül a közvetítési jogokat birtokló Sportfive nevű céghez irányították a blogot és felszólították, távolítsa el a bejegyzést és tévedése esetén kérjen bocsánatot minden érintettől.

mishapa ezt követően szepember 21-én felvételekkel bizonyította igazát.

Az MTVA azt állította továbbá, hogy a saját vizsgálatukat lefolytatták és nekik az ügyben semmilyen további teendőjük és felelősségük nincsen. A blog ezután levélben kérte az MTVA vezérigazgatóját, Böröcz Istvánt, hogy hozza nyilvánosságra a belső vizsgálat során összeszedett, a blog állításait cáfoló bizonyítékokat. Az MTVA október 5-én, péntekén közleményben reagált minderre – számolt be a kreatív online.

A közlemény – mindamellett, hogy helytelenül izraeli-magyar labdarúgó mérkőzésről beszél, ezzel egyszersmint Izraelbe delegálta a mérkőzés helyszínét, holott az Budapesten a Puskás Ferenc Stadionban volt -, többek között állítja: “A belső vizsgálat eredményeit áttekintve a vezérigazgató megállapította, hogy egy rövid ideig egy műszaki munkatárs figyelmetlenségéből adódóan más jel került továbbításra a magyar és más az izraeli televíziónézőknek. A hibát orvoslandó, dr. Böröcz István vezérigazgató a minőségbiztosítás érdekében a továbbiakban egy új ellenőrzési szintet építtet be minden hasonló jeltovábbítási folyamatba. A hibát vétő műszaki munkatárs írásbeli figyelmeztetésben részesült. Az érintettektől az MTVA ezúton is elnézést kér.”

A blog szerint az MTVA lezárása korrekt és tisztességes.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

Passerbys cross a street in the city centre of Cottbus, Germany, 23 January 2018. Cottbus is becoming the scene of ugly attacks between Germans and foreigners. The rage is let out in the nice corners of Cottbus, not in the areas dominated by prefabricated buildings. Photo: Patrick Pleul/dpa-Zentralbild/ZB
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.