Foci

Óriási MTVA focibaki és annak következményei

mtva (közmédia, )
mtva (közmédia, )

A magyar-izraeli barátságos meccs alatt mást-mást közvetített a Magyar Televízió a magyar és az izraeli nézőknek. Ez még csak-csak, de nekik azt, amikor az izraeli himnusz alatt a magyar szurkolók közül néhányan iráni és palesztin zászlókat lengettek, többen hátat fordítottak a pályának és antiszemita bekiabálásokat tettek. Az MTVA most bocsánatot kért a hibáért.

A Mispaha nevű blog már augusztus 16-án a Magyarország-Izrael (1-1) barátságos mérkőzés másnapján, Vizuális öngól című posztjában megírta mindezt. A bejegyzés kapcsán a Műsorszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) előbb támadásba lendült, majd az izraeli sporttévét hibáztatták, végül a közvetítési jogokat birtokló Sportfive nevű céghez irányították a blogot és felszólították, távolítsa el a bejegyzést és tévedése esetén kérjen bocsánatot minden érintettől.

mishapa ezt követően szepember 21-én felvételekkel bizonyította igazát.

Az MTVA azt állította továbbá, hogy a saját vizsgálatukat lefolytatták és nekik az ügyben semmilyen további teendőjük és felelősségük nincsen. A blog ezután levélben kérte az MTVA vezérigazgatóját, Böröcz Istvánt, hogy hozza nyilvánosságra a belső vizsgálat során összeszedett, a blog állításait cáfoló bizonyítékokat. Az MTVA október 5-én, péntekén közleményben reagált minderre – számolt be a kreatív online.

A közlemény – mindamellett, hogy helytelenül izraeli-magyar labdarúgó mérkőzésről beszél, ezzel egyszersmint Izraelbe delegálta a mérkőzés helyszínét, holott az Budapesten a Puskás Ferenc Stadionban volt -, többek között állítja: “A belső vizsgálat eredményeit áttekintve a vezérigazgató megállapította, hogy egy rövid ideig egy műszaki munkatárs figyelmetlenségéből adódóan más jel került továbbításra a magyar és más az izraeli televíziónézőknek. A hibát orvoslandó, dr. Böröcz István vezérigazgató a minőségbiztosítás érdekében a továbbiakban egy új ellenőrzési szintet építtet be minden hasonló jeltovábbítási folyamatba. A hibát vétő műszaki munkatárs írásbeli figyelmeztetésben részesült. Az érintettektől az MTVA ezúton is elnézést kér.”

A blog szerint az MTVA lezárása korrekt és tisztességes.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik