Foci

Nem csalt adót Redknapp, ő lesz az angol kapitány?

A bíróság felmentette az adócsalás vádja alól a Tottenham labdarúgócsapatának menedzserét.

Ötéves történet ért véget Angliában. Egy olyan saga, amelynek során a Tottenham menedzseri posztja, az egyik legeredményesebb angol szakember hitele és talán az angol válogatott szövetségi kapitányi feladata is tét volt.

Harry Redknapp, a Spurs szakvezetője és Milan Mandaric, a Sheffield Wednesday jelenlegi tulajdonosa ellen adócsalás vádja miatt indult eljárás, mert felmerült a gyanú, hogy egy átigazolás kapcsán visszatartottak saját maguknak egy nagyobb összeget, amely mást illetett volna.

Redknapp 2002 és 2007 között a Portsmouth menedzsere volt, és állítólag ezen időszak alatt sem adózott úgy, ahogyan kellett volna. Ezek a vádak most alaptalannak bizonyultak, ugyanis a bíróság felmentette őket a vádak alól.

A szakember a bíróságról kilépve elmondta, nagy megkönnyebbülés számára az ítélet, mert az elmúlt öt év egy rémálom volt neki és a családjának is. Köszönetet mondott a Tottenham elnökének és drukkereinek, amiért mellette álltak a nehéz időkben.

A bíróság utáni nyilatkozat:

Sokan arra tippeltek, hogy a 64 éves szakember válthatja majd Fabio Capellót az angol válogatott kapitányi székében az Európa-bajnokság után.

Csakhogy szerdán váratlanul lemondott az olasz, így kérdés, hogy Redknapp vagy esetleg valaki más foglalhatja-e el a megtisztelő szerepkört.

Capello nem értett egyet azzal, hogy John Terryt a szövetség megfosztotta a csapatkapitányi poszttól rasszista megnyilvánulása miatt. Sőt, gyakorlatilag kijelentette, vagy Terry lesz a csapatkapitány vagy ő maga távozik a “kispadról”.

“Megmondtam az elnöknek, hogy senkit sem lehet elítélni addig, amíg hivatalosan állást nem foglaltak a hatóságok az ügyben. Ez egy privát ügy, nem a sportról szól. A bíróság majd dönt” – mondta korábban Capello, aki most be is váltotta ígéretét.

Terry ügyében még nem született ítélet a kérdésben, a bíróság július 9-én, 8 nappal az Európa-bajnokságot követően ül majd össze. A válogatottat ideiglenesen Stuart Pearce, az U21-es nemzeti csapat szakvezetője irányítja, alighanem a hollandok elleni barátságos mérkőzésen is.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik