Foci

Németh kezdőként, győzelemmel debütált Hollandiában

Németh Krisztián lejátszotta első mérkőzését az RKC Waalwijkban, csapata 4-0-ra verte Venlót a holland labdarúgó élvonalban.

Amint arról a héten írtunk, Németh Krisztiánt a szezon végéig leszerződtette a Waalwijk együttese, amely a kiesés elkerüléséért küzd az Eredivisiében. A gárda ezúttal egy hatpontos mérkőzést játszott, ugyanis a veszélyeztetett zónához tartozó Venlo látogatott a Mandemakers Stadionba.

Németh mindössze két edzést követően máris megkapta edzőjétől a bizalmat, kezdőként vetették be a vasárnapi összecsapáson. Honfitársunk ki is tett magáért, ő harcolta ki ugyanis azt a tizenegyeset, amelynek értékesítésével a hazaiak megszerezték a vezetést. A Waalwijk további három gólt rámolt még be a Venlo kapujába, így sima 4-0-s siker lett a vége. Németh 84 percet töltött a gyepen, több ígéretes helyzete is volt.

Az RKC két negatív sorozatnak is véget vetett: három mérkőzést követően sikerült újra legyőzni a Venlót, illetve tíz bajnoki után először nem kapott gólt az együttes.

Rendeztek egy magyar rangadót is az Eredivisiében, a Nijmegen – ADO Den Haag bajnokin ugyanis egyszerre négy magyar játékos is a pályán tartózkodott. Hazai oldalon Vadócz Krisztián, Szélesi Zoltán és Babos Gábor, a vendégeknél Horváth Gábor jutott szóhoz. Utóbbi lehetett rosszkedvű, ugyanis befújtak ellene egy büntetőt, csapata 2-0-ra kikapott, ráadásul le is cserélték a szünetben.

Eredmény – Eredivisie, 19. forduló
RKC Waalwijk – Venlo 4-0 (2-0)
Gólszerzők: Sno (29. – 11-esből), van Mosselveld (31.), Braber (80.), ten Voorde (91.)
Nijmegen – ADO Den Haag 2-0 (2-0)
Gólszerzők: Schone (8., 17. – a másodikat 11-esből)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik