Foci

Hét éve nem kezdett ilyen rosszul a Real Madrid

A 2005-2006-os idény óta nem indította ilyen kevés megszerzett ponttal a bajnoki szezont a Real Madrid, mint most.

Az elmúlt négy fordulóban a madridiak mindössze kétszer tudtak nyerni: először a Zaragozát verték meg 6-0-ra, majd a Getafét 4-2-re. Az impozáns rajt után azonban következett egy vereség a Levante, majd egy gól nélküli döntetlen a Santander ellen. Így a megszerezhető tizenkét pontból mindössze hetet sikerült összegyűjtenie a királyi alakulatnak, és csak a hetedik helyen szerénykednek – holtversenyben az Atlético Madriddal és a Real Sociedaddal – a spanyol bajnokságban, míg az ősi rivális Barcelona két győzelemmel és két döntetlennel a negyedik.

Ilyen gyenge kezdésre hét éve nem volt példa: akkor Wanderley Luxemburgo irányítása alatt tizenkettőből csak hat pontra futotta a blancóktól.

Az utolsó két találkozón elért egy pont azért is beszédes, mert a Real Madrid a Zaragoza elleni kiütéses meccsen tizenhat kapura tartó lövésből hat gólt ért, a Getefa ellen pedig tíz lövésből hat tartott kapu felé, sőt a hatból négy a gólvonal mögé jutott. Ezzel szemben az utolsó két összecsapáson mindössze négy (!) alkalommal találták el a kaput a madridi támadók.

Hogy megnyugtassa az elégedetlen szurkolókat – akik nyilván nem ilyen rajtra vártak – Iker Casillas az egyik közösségi oldalra töltött fel egy üzenetet: “Már a Rayo Vallecanóra koncentrálunk, mert tudjuk, hogy csak a győzelem fogadható el. Bízzatok bennünk, mert én is bízok ebben a csapatban. Hajrá Madrid!”

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik