Foci

Rooney volt a nyerőember Londonban

A Manchester United együttese 1-0-ra nyert a Chelsea otthonában a Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első felvonásán.

Wayne Rooney azzal a tudattal léphetett pályára, hogy a múlt hét végén már sikerült megzörgetnie Londonban a hálót, szombaton a szintén fővárosi West Ham Unitednek hintett egy mesterhármast, kétgólos hátrányból talpraállítva csapatát – a vége 4-2-es vendég siker lett.

Szerdán mozgalmas első negyvenöt percet láthatott a Stamford Bridge közönsége, melyen a hazai pályán játszó londoniak – akik a Torres, Drogba kettőssel kezdtek – uralták az első perceket a Rio Ferdinandot is bevető Manchester United ellen.

A meccs előzetesét itt olvashatja el.

A Kékek két csatára nem is teketóriázott sokat, ügyesen kerültek a védők mögé, de próbálkozásaikat nem koronázta siker. Eljött aztán a 24. perc, amikor is az örökifjú Ryan Giggs kigyózott el az alapvonalig egy pazar ívelés után, középre tett labdáját az egyik társ elengedte középen, így a második hullámban érkező Wayne Rooney kilőtte Petr Cech kapujának hosszú alsó sarkát, megszerezve a nagyon fontos idegenbeli gólt Sir Alex Ferguson csapatának (0-1).

A folytatásban Torres nagyon élt, azonban gólt továbbra sem tudott szerezni, a legközelebb a játékrész hajrájában járt hozzá, amikor Drogba löketébe nyúlt bele, a labda azonban a kapufáról kifelé pattant, majd Lampard furcsa, már-már ügyetlen mozdulattal elengedett duplázását vágta ki a gólvonal elől Patrice Evra. Az angol középpályás még egy ballábas lövéssel kísérletezett nem sokkal később, azonban a védők falat álltak a kapu előtt, így levágódott a kísérlet.

A második felvonás legelején Drogba és Rafael ütköztek az oldalvonal mentén, a Vörös Ördögök fiatalját pedig le is kellett cserélni, így a skót szakembernek már korán a kispadhoz kellett nyúlnia.

A játékrész közepe felé haladva a United egyre hátrébb húzódott, a vendégeknek teljesen megfelelt ez az eredmény is, a hazaiak ugyanakkor nem tudtak mit kezdeni a manchesteri védelemmel, ezt Roman Abramovics eléggé gondterhelt ábrázattal szemlélte a lelátóról.

Carlo Ancelotti gyorsan cserélt is hármat, hogy felfrissítse övéit, Ferguson csapata azonban nagyszerűen tartotta a labdát, a játékszer nem egyszer kötött ki van der Sarnál, nincs mit szépíteni, a vendégek ügyesen ölték az időt.

A hollandnak azért védenivalója is akadt, Lampard, majd Ivanovic tüzelte kapura a labdát, azonban hiába a Chelsea minden igyekezete, a manchesteri gólvonalon nem tudták túljuttatni a bőrbogyót, 1-0-ás vereség lett a vége, azaz Sir Alex Ferguson együttese várhatja kedvezőbb helyzetből a jövő keddi visszavágót.

A Barcelona együttese mindeközben kiütötte a Sahtar Donyeck csapatát. Kedden a Real Madrid hazai pályán verte a Tottenhamet, míg a Schalke meglepetésre öt gólt szerzett a címvédő Internazionale otthonában.

Eredmény:
Chelsea – Manchester United 0-1 (0-1)

Chelsea: Cech – Cole, Terry, Ivanovic, Bosingwa (Mikel, 79.) – Zsirkov (Malouda, 70.), Lampard, Essien, Ramires – Drogba (Anelka, 71.), Torres.

Manchester United: van der Sar – Evra, Vidic, Ferdinand, Rafael (Nani, 51.) – Giggs, Park (Smalling, 90.), Carrick, Valencia – Hernandez (Berbatov 78.), Rooney.

gólszerző: Rooney 24.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik