Foci

Torres góljaira várnak a Chelsea-nél

Angol rangadót rendeznek a Bajnokok Ligája negyeddöntőjében. A Manchester United Londonba látogat.

A londoniak a Köbenhaven búcsúztatásával (2-0 Koppenhágában, 0-0 odahaza), a Manchester United pedig az Olympique Marseille (0-0 után 2-0-s siker az Old Traffordon) kiverésével jutott be a BL legjobb nyolc csapata közé, és a keddi eredményeket figyelve, kettejük párharcának győztese alighanem az egyedüli angol csapat lesz a legjobb négy között (a Tottenham 4-0-ra kapott ki Madridban).

A Chelsea a hétvégén pontot vesztett a Stoke City otthonában, a United viszont sokadik feltámadását hajtotta végre, ezúttal a West Ham United ellen, hiszen 2-0-s hátrányból sikerült nyernie 4-2-re. A bajnokságot alighanem megnyeri Ferguson csapata, hiszen az Arsenal ismét botlott (a Blackburn ellen).

Sir Alex Ferguson azt mondta a meccs felvezetéseként, a United képes lehet 1999-es bravúrja megismétlésére, akkor a Bajnokok Ligáját, a bajnokságot és az FA Kupát is megnyerték a Vörös Ördögök: “Sokszor mondtam már, egy trófea megnyerése is óriási dolog, hát még háromé. Tizennégy meccs áll előttünk jó esetben a következő időszakban, minden eldől. Képesnek tartom a csapatot a triplázásra.”

A skót mester Carlo Ancelottiról és Fernando Torresről is beszélt: “Fantasztikus fickó, hiszen első évében bajnok és FA Kupa-győztes lett a Chelsea-vel. Nem értem, miért beszélnek arról, hogy távozik, nagy hiba lenne a vezetők részéről elengedni őt. Nem sok különbség van csapataink között. Torrest istenítették, mikor Londonba szerződött, hiszen ontotta a gólokat. Most, hogy még nem talált be, kapja a kritikákat. Hogy lehetnek ilyen nevetségesek az emberek? Biztos, hogy előbb-utóbb gólt szerez” – vélekedett Fergie.

A spanyol világbajnok 50 millió fontért igazolt a Liverpoolból a Stamford Bridge-re, és eddig nyolc fellépésén egyetlen gólt sem szerzett. Most ismét megkapja a lehetőséget.

“Megvan a fejemben a kezdőcsapat, nehéz döntés volt, hiszen remek játékosaim vannak. Torres remekül játszik, küzd a csapatért. Igaz, hogy még nem szerzett gólt, ami miatt csalódott, de én bízom benne. Nehéz dolgunk lesz, de a párharc – akármi is történik szerdán – az Old Traffordon dől el” – mondta Carlo Ancelotti.

Bajnokok Ligája, negyeddöntő:

Chelsea – Manchester United – 20.45
Barcelona – Sahtar Donyeck – 20-45

AJÁNLOTT LINKEK:

Torres ismét bizalmat kap (fourfourtwo.com)
Triplázhatunk, mint 1999-ben (joe.ie)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik