Foci

Rooney húzta ki a Manchestert a bajból

Az angol bajnokságban listavezető United már kétgólos hátrányban is volt a West Ham otthonában, mégis nyert 4-2-re.

A hazaiaknak mindenképpen igyekezniük kellett, hiszen a forduló előtt csak a 17. pozíciót foglalták el a tabellán, mindössze két ponttal szereztek többet, mint az utolsó helyen álló Wigan. A Manchester United viszont a bajnoki címért játszik, egyértelműen ők voltak a mérkőzés esélyesei.

Még csak tíz perc telt el a mérkőzésből, amikor Evra kezezése miatt büntetőhöz jutott a West Ham: Noble magabiztosan küldte a vendégek kapujába a tizenegyest, vezettek a Kalapácsosok.

Nem sokkal később Carlton Cole már a második büntetőt harcolta ki csapatának, Noble pedig most sem hibázott, a bal felső sarokba bombázta a játékszert.

Nehéz helyzetbe került a Manchester, de nem adták fel a küzdelmet, veszélyesebbek és aktívabbak voltak ellenfelüknél, gólt viszont sokáig nem szereztek.

A vendégek a második félidőben is irányították a játékot, majd a 65. minutumtól következtek Wayne Rooney percei: elsőként egy szabadrúgást csavart a hazaiak kapujába, pár perccel később egy tetszetős összjáték után lőtte ki a jobb alsó sarkot, majd – egy kezezés miatt megadott, de vitatható – tizenegyesből a vezetést is megszerezte csapatának.

A kegyelemdöfést a 84. percben Hernandez vitte be a West Hamnak, Sir Alex Ferguson csapata végül 4-2-re nyert, így elhozta a három pontot Londonból.

A mérkőzés góljai:

Eredmény:

West Ham United – Manchester United 2-4
gólszerzők: Noble (11., 25.-mindkettőt 11-esből) illetve Rooney (65., 73., 79.-11-esből), Hernandez (84.)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik