Foci

Tönkreverte a Schalke az Intert Milánóban

Az 1. percben megszerezte a vezetést az Inter, de később nagy fordulatot hozott a meccs, a németek simán nyertek.

A Schalke úgy érkezett a találkozóra, hogy biztossá vált számára a St. Pauli elleni mérkőzés három pontja, ma nekik ítélte a német szövetség illetékes bizottsága a balhét követően.

Ez persze nem érdekelt senkit, hiszen a Bajnokok Ligája címvédőjének otthonában kellett bizonyítani. Hidegzuhany érte a németeket, az 1. percben ugyanis megszerezte a vezetést az Inter: egy előreívelt labdát a kimozduló Neuer fejelt ki, a kezdőkörből (!) pedig Stankovic visszaemelte a labdát a kapuba (1-0). A szerbet a 24. percben le kellett cserélni sérülés miatt.

A 17. percben jött az egyenlítés: egy német szöglet utáni kavarodásban Matip kotorta a labdát a hálóba (1-1).

A 34. percben ismét az olaszok vezettek, ezt a gólt is Cambiasso készítette elő, fejjel továbbított Milito felé, aki nem hibázott (2-1).

Nem sokáig örülhetett az Inter, a Schalke ugyanis rettentően fontos gólt szerzett, a második idegenbelit a 40. percben. Edu volt a főszereplő. Az első lövését még védte Julio Cesar, a kipattanóból viszont már nem hibázott a németek támadója (2-2).

A második félidőben aztán nagyot fordult a meccs képe. Raul megverte Chivut és lövésével vezetést szerzett (2-3), majd az 57. percben Ranocchia egy beadásba rosszul ért bele, saját kapujába talált (2-4).

Fokozódott a baj a 62. percben, mert Chivu megkapta második sárgáját, kiállították. Nem volt vége, Schalke-tűzijáték végén növelte előnyét az előzetesen lesajnált Schalke, Edu örülhetett ismét (2-5).

Sem a meccs előtt, sem a félidőben nem gondolhatta senki, hogy a meccs ilyetén alakul, mindenképpen bombameglepetés a Schalke sikere, amivel alighanem eldöntötte a továbbjutás kérdését. Ralf Rangnick hatalmas sikerrel követte Felix Magathot a németek kispadján a Bajnokok Ligájában.

Eredmény – Bajnokok Ligája, negyeddöntő:

Internazionale – Schalke 04 2-5 (2-2)

Internazionale: Júlio César – Maicon, Ranocchia, Chivu, J. Zanetti – Thiago Motta (Nagatomo, 76.), Stankovic (Hardzsa, 24., Cordoba, 63.), Cambiasso – Sneijder – D. Milito, Eto’o.

Schalke: Neuer – Ucsida, Matip, Metzelder, Sarpei – Farfán, Papadopulosz, Jurado (Drexler, 83.), Baumjohann (Schmitz, 76.) – Raúl (Karimi, 89.), Edu.

gólszerzők: Stankovic (1.), Milito (34.), illetve Matip (17.), Edu (40., 76.), Raul (53.), Ranocchia (öngól, 57.)
kiállítva:
Chivu (62.)

A Real Madrid – Tottenham (4-0) találkozó összefoglalóját itt olvashatják el.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik