Sport

Bombameglepetésre nagyon kikapott a Veszprém a BL-ben

Katona Tibor / MTI
Katona Tibor / MTI

Nagy meglepetésre a Veszprém sima vereséget szenvedett a kézilabda Bajnokok Ligájában a Sporting otthonában. A portugál csapat már az első félidőben 23 gólt dobott, majd a 39. percben már tízzel vezetett. Végül 39-30-ra nyert. A Sporting eddig hibátlan, a Costa testvérek vezetésével sikerült legyőzni a Wisla Plockot a nyitókörben, a dán Federicát pedig 37-19-re verték a portugálok.

Ahogy az MTI tudósításából kiderül:

a Veszprém korábban semelyik nemzetközi kupasorozatban nem kapott 23 gólt egy félidő alatt, az összesen kapott 39 találat pedig negatív rekord-beállítás a BL-ben.

A meccs elején a csapatoknak szinte nem volt alkalmuk védekezni, sőt visszarendeződni sem, olyan gyors iramot diktált mindkét oldal. A portugálok 6-3-ra elléptek, az első tíz percben összesen 17 gól született, majd némileg visszavettek a rohanásból a felek. Ekkor a Veszprém felzárkózott mínusz egyre, de a Sporting minden hibát kihasznált, és amikor 13-9-re megint ellépett, Xavier Pascual Fuertes vezetőedző időt kért.

Nagyon kevés hibával kézilabdáztak a lisszaboniak, ugyanez a vendégekről nem volt elmondható. A lövések pontosságában és a védekezés hatékonyságában is volt különbség, és a játék képe nem is változott a szünetig, a magyar bajnoki címvédő nem tudott mit kezdeni ellenfele rendkívüli tempójával és pontos játékával.

Az első félidő végén már – az addigi legnagyobb különbség – hat gól volt a csapatok között.

A második játékrész elején is lerohanták a portugálok a vendégeket, 6-1-es sorozatuk után már tíz gól volt a különbség, ráadásul a magyarok olimpiai, világ- és Európa-bajnok francia beállója, Ludovic Fabregas kivált a játékból sérülés miatt. Amikor már biztossá vált a hazaiak kiütéses sikere, nem erőltették a rohamtempót, de továbbra is éltek szinte minden lehetőséggel. Egy 4-0-s sorozattal csökkentette hátrányát a Veszprém, de annyi ideje már nem volt, hogy elkerülje a súlyos vereséget.

Nedim Remili hét, Szergej Koszorotov öt gólt lőtt, Rodrigo Corrales egy, Mike Ulrich Jensen két védéssel zárt. A hazaiaknál Martím Costa és Francisco Costa hét-hét, Orri Freyr Thorkelsson hat találattal, Andre Bergsholm Kristensen 11 védéssel vette ki részét a sikerből.

A két csapat harmadik egymás elleni tétmérkőzésén két veszprémi siker után először nyert a Sporting.

A csoport, 3. forduló

Sporting CP (portugál)-Veszprém HC 39-30 (23-17)

lövések/gólok: 49/39, illetve 47/30

gólok hétméteresből: 2/2, illetve 5/2

kiállítások: 8, illetve 4 perc

Ajánlott videó

Olvasói sztorik