Ezeket az ígéreteket tette új munkahelyén a fehérvári kéziedző

A női kézilabda NB I-ben szereplő Alba Fehérvár vezetőedzőjét, Suzana Lazovicot nevezték ki a montenegrói női válogatott szövetségi kapitányának.

Az elmúlt három évben – így a tavalyi világbajnokságon is, ahol a magyar válogatott csoportellenfele volt – a Buducnost Podgoricát is irányító Bojana Popovic vezette a montenegrói válogatottat, amely nem jutott ki a párizsi olimpiára.

„Megtiszteltetés számomra, hogy engem választottak a válogatott élére, büszkeséggel tölt el a lehetőség, hogy ezeket a lányokat vezethetem. Játékosként a legmagasabb csúcsokra jutottam el, most nagy bizalmat kaptam a szövetségtől, hogy az új generációval megismételjük ezeket a sikereket” – nyilatkozta a mindössze 32 éves edző.

Újabb álom vált valóra, és hiszem, hogy büszkévé tesszük azokat, akik követnek és támogatnak minket. Megígérhetem, hogy teljes szívvel dolgozunk azért, hogy mindenki büszke legyen az eredményeinkre.

A csapattal szeptemberben találkozik először, amikor egy EHF-hét keretein belül megismerheti az Európa-bajnoki keretbe pályázó kézilabdázókat.

„Minden játékossal beszélek, az aktív válogatottakkal és azokkal is, akik eddig csak a bő keretben szerepeltek. A következő időszakban minden játékos lehetőséget kap. November végén az Európa-bajnokság vár ránk, a hosszú távú terv az, hogy a montenegrói kézilabda visszatérjen a sikerek jól kitaposott útjára. Időbe fog telni, de hiszem, hogy meg tudjuk csinálni” – tette hozzá.

Az Alba Fehérvár élére július 17-én kinevezett, játékosként olimpiai ezüstérmes, Európa-bajnok, kétszeres Bajnokok Ligája-győztes montenegrói Lazovic a 2018-as lengyelországi vb-n épp Popovic segítője volt az U18-as válogatottnál, egy évvel később pedig a magyarországi U19-es Eb-n ő irányította a montenegróiakat, míg tavaly a kínai U20-as válogatottnál dolgozott.